Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Κέφι, γέλιο και πολύ τραγούδι!

Με «Το καπνισμένο τσουκάλι» από το Λαϊκό Φροντιστήριο Ηλιούπολης σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και μουσική του Χρήστου Λεοντή ξεκίνησε το πρόγραμμα του Μαθητικού Στεκιού το Σάββατο. Οπως είπαν μέλη του μουσικού σχήματος, το επέλεξαν καθώς θεωρούν πως είναι ένα έργο που αγγίζει το νέο κόσμο, που ταιριάζει στους αλύγιστους. Το «παρών» έδωσε στη συναυλία και ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής.

«Μπορείς, αλλά όχι μόνος» ήταν το σύνθημα της μπάντας του ΚΕΘΕΑ - «Στροφή», που για δεύτερη χρονιά τραγούδησαν και έπαιξαν γνωστά μουσικά κομμάτια στο Φεστιβάλ, «ταξιδεύοντας» και συγκινώντας με τις μελωδίες τους όλους όσους τους παρακολούθησαν. Ανεβαίνοντας στη σκηνή, ευχαρίστησαν την ΚΝΕ που είναι δίπλα στα παιδιά και στο ΚΕΘΕΑ - «Στροφή» όλα αυτά τα χρόνια. Τραγούδησε μαζί τους και η Γιώτα Νέγκα, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο πλευρό της «Στροφής», μαθαίνοντάς τους όσα ξέρει και στηρίζοντας την μπάντα σε κάθε καλλιτεχνικό βήμα.

Στη συνέχεια, σειρά είχε το... γέλιο, μιας και πήρε το μικρόφωνο ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, για μια σπαρταριστή stand up comedy. Ιδιαίτερα καυστικός για τα έργα και τις ημέρες της συγκυβέρνησης, την περιβόητη 17ωρη διαπραγμάτευση, αλλά και θέματα της καθημερινότητας, έκανε και τη δική του αναδρομή από το 1ο μέχρι το 3ο μνημόνιο, έφτασε στο σήμερα που ζουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, έδωσε μία πιο... ρεαλιστική εκδοχή για διάφορες τηλεοπτικές διαφημίσεις που παρουσιάζουν μαγική εικόνα, σε ένα πρόγραμμα που απόλαυσε το κοινό που είχε κατακλύσει το Στέκι.


Το συγκρότημα που έκλεισε το φετινό πρόγραμμα του Μαθητικού Στεκιού ήταν οι «Onirama», ένα συγκρότημα που μετράει ήδη 16 χρόνια ζωής και που είναι ιδιαίτερα αγαπητό στις μικρές ηλικίες και όχι μόνο, σκορπώντας με τα τραγούδια του κέφι και πολύ χορό!



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ