Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Τρίτη

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στις πρώην ΔΕΚΟ (ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές, Αττικό Μετρό, ΕΛΒΟ και το 34% της ΔΕΗ) που εντάσσονται στο νέο υπερ-ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της πρώτης «αξιολόγησης».

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη και εκείνη τη μέρα, στις 6.30 μ.μ., η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο, στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στο μεταξύ, με ομόφωνες αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ (ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ) και ύστερα από προτάσεις που κατέθεσαν οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έγινε χτες συγκέντρωση και ενημέρωση των εργαζομένων, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της επιχείρησης.

Αύριο, στις 6 το απόγευμα, θα γίνει νέα συγκέντρωση στον κινηματογράφο «Δεξαμενή» στο Κολωνάκι. Τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθούν τρίωρες στάσεις εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ. και 3 μ.μ. - 6 μ.μ.) και στις 10.30 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση εργαζομένων στο κτίριο της ΕΥΔΑΠ στα Ιλίσια (οδός Λαοδικείας). Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, όπου θα επιδοθεί σχετικό ψήφισμα. Την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται με 24ωρη απεργία.

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται για τον ίδιο λόγο και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» (πρώην ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ, ΔΕΠΑΝΟΜ), στο πλαίσιο αποφάσεων της Γενικής τους Συνέλευσης.

Χτες, έγιναν στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή. Τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη θα γίνουν νέα στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή στη 1 το μεσημέρι. Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη θα επαναληφθεί η Γενική Συνέλευση.

Σε ό,τι αφορά την ΕΥΔΑΠ, η υπαγωγή της στο υπερ-ταμείο συνιστά βήμα στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, με δυσμενείς συνέπειες για τους εργαζόμενους και το λαό.

Στη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων, τοποθετούμενος εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ο Μ. Χαράτσης σημείωσε ότι ενάντια στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική απαιτείται ενιαίο μέτωπο πάλης, οργάνωση και συντονισμός με τους εργαζόμενους σε άλλους κλάδους, ενάντια στο υπερ-ταμείο, στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση, στις ανατροπές στα Εργασιακά και στον συνδικαλιστικό νόμο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2/3/2018)
Ακυρώθηκε αντεργατικός σχεδιασμός της εργοδοσίας της ΕΥΔΑΠ(2/2/2018)
Αντιδρούν στο ενδεχόμενο απόλυσης 23 υδρονομέων(2/11/2017)
ΑΤΙΤΛΟ(24/3/2017)
Μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα υπέρ του κεφαλαίου(4/9/2016)
Τρίωρη ντουφεκιά στις 15 του Μάη(10/5/2008)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org