Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δύο ακόμα εργατικά «ατυχήματα»

Την πλήρη απαξίωση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, με ευθύνη της εργοδοσίας, καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, με αφορμή το εργατικό «ατύχημα» που συνέβη στις 20 Σεπτέμβρη όταν «ο συνάδελφος Γιάννης Τσακίρης, που εργαζόταν στην εργολαβική εταιρεία "Αστερίας" σε εργασίες χρωματισμού επί του πλοίου ΜΙΝΕΡΒΑ ΒΑΣΩ, στην Νο 2 δεξαμενή των Ναυπηγείων Ελευσίνας, τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν τα δάκτυλα του χεριού του τη στιγμή της εργασίας του».

Στο μεταξύ, με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε χτες στο νοσοκομείο εργαζόμενος σε βιοτεχνία απορρυπαντικών στο Μενίδι, όπου λίγο μετά τις 8.30 π.μ. εκδηλώθηκε πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι χτες αργά αιτία, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στον εξοπλισμό της επιχείρησης.

Τέλος, κινητοποίηση στο Διοικητήριο του Ορυχείου Νότιου Πεδίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) πραγματοποίησε προχτές το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) με αφορμή το τελευταίο εργατικό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε εργαζομένων. Μέλη του Συνδικάτου περιόδευσαν σε όλα τα συνεργεία του χώρου και ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ