Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ
Με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων χρόνων

Η Διεθνούπολη, ο τόπος συνάντησης 32 Κομμουνιστικών Νεολαιών και Αντιιμπεριαλιστικών Οργανώσεων - της μεγαλύτερης συμμετοχής των τελευταίων χρόνων - από διάφορες γωνιές της Γης συγκέντρωσε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Το τεράστιο ταμπλό που δεσπόζει στο χώρο της Διεθνούπολης στον κεντρικό διάδρομο του Φεστιβάλ δίνει το μήνυμα: «Ο καπιταλισμός γεννάει κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για την ανατροπή του». Δίπλα, μία μεγάλη φωτογραφία δεκάδων προσφύγων στη μέση της θάλασσας στοιβαγμένων σε μια βάρκα, μια εικόνα που μαρτυρά τη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστών, με την οποία οι κομμουνιστές δεν θα συμβιβαστούν ποτέ παλεύοντας για την ανατροπή του συστήματος που γεννά τον πόλεμο και την προσφυγιά.

Στα περίπτερα των ξένων αντιπροσωπειών, εκατοντάδες επισκέπτες είχαν χτες, και έχουν για δυο ακόμα μέρες, μία πολύτιμη ευκαιρία να συνομιλήσουν με νέους από κάθε γωνιά της Γης, οι οποίοι έχουν φέρει στο χώρο ενδιαφέροντα έντυπα, αναμνηστικά αλλά και σημαντική εμπειρία από τις χώρες τους.

Εκ μέρους της ΚΝΕ, στους αντιπροσώπους δόθηκαν εκδόσεις της μαθητικής επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ «τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα» μεταφρασμένες σε Αγγλικά, Ισπανικά, Γερμανικά και Ιταλικά, ένα υλικό που οι ξένες αντιπροσωπείες χαρακτήρισαν ιδιαίτερα χρήσιμο και αξιόλογο, που βοηθά τη δουλειά στο μαθητικό κίνημα στις χώρες τους. Επίσης, διανεμήθηκαν κάρτες με στιγμές από την Ιστορία του Κόμματος.


Με μεγάλη συμμετοχή νέων και πλούσια συζήτηση έγινε και η συζήτηση με θέμα «Ιμπεριαλιστικός Πόλεμος-Προσφυγιά-Δολοφονικές Επιθέσεις στην Ευρώπη», με κεντρικό ομιλητή τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε Πανεπιστήμια της Αθήνας μετά από πρωτοβουλία δυνάμεων της ΚΝΕ, κατά την οποία μοιράστηκαν ερωτηματολόγια σε φοιτητές Τμημάτων Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών. Περισσότερα για τη συζήτηση θα φιλοξενήσουμε στο αυριανό φύλλο του «Ρ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ