Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρεμβάσεις για σειρά ζητημάτων από το ΕΚ Λάρισας

Οταν λείπει ένας χειρουργός που έχει ο ΕΟΠΥΥ - όπως έγινε την περασμένη βδομάδα - και κάθε φορά που θα λείπει, αν κάποιος ασθενής θέλει να πάρει παραπεμπτικό από χειρουργό για εξέταση (π.χ μαγνητική), πρέπει να πάει είτε σε ιδιώτη είτε να ψάξει σε κάποιο νοσοκομείο.

Και όταν τον βρει και επιχειρήσει να κλείσει ραντεβού (για παράδειγμα, στο ΓΝ Λάρισας), θα πάρει την απάντηση ότι ο μαγνητικός τομογράφος είναι χαλασμένος, επομένως αναγκαστικά οδηγείται σε κάποιο ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο, πληρώνοντας (αν έχει) ένα σεβαστό ποσό από 35 έως και 70 ευρώ συμμετοχή, αλλιώς περιμένει στην αναμονή και όταν προκύψει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του.

Αυτά καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας κι αφού επισημαίνει ότι τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα ιατρεία του ΠΕΔΥ εξακολουθούν να λειτουργούν χάρη στη μεγάλη προσπάθεια του προσωπικού, που σε αρκετές περιπτώσεις υπερβάλλει τον εαυτό του, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει για τους ίδιους και τους ασθενείς αυτό, απαιτεί μαζικές προσλήψεις προσωπικού πλήρους και μόνιμης εργασίας, αύξηση της χρηματοδότησης της δημόσιας Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό κ.ά.

Με άλλη ανακοίνωση το ΕΚ Λάρισας καταγγέλλει την εταιρεία καθαρισμού που έχει αναλάβει εργολαβικά την καθαριότητα στα ΤΕΙ Λάρισας, στο ΑΤΑ, στην 110 Πτέρυγα Μάχης και στον ΟΑΕΔ Λάρισας, επειδή με την απειλή της απόλυσης επιβάλλει άθλιες αμοιβές και εργασιακές συνθήκες στις εργαζόμενες, κάτω ακόμα και από την ΕΓΣΣΕ, έχει απλήρωτες υπερωρίες, οφείλει δεδουλευμένα και απολύει όσους διεκδικούν τα δεδουλευμένα. Καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας και το ΙΚΑ να παρέμβουν άμεσα και τις εργαζόμενες να οργανωθούν στο Σωματείο Καθαριστριών.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά φέτος, το ΕΚ Λάρισας διοργανώνει δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων (Λυκείου - Γυμνασίου), ως πράξη ταξικής αλληλεγγύης. Τα μαθήματα που θα γίνονται θα είναι Φιλολογικά, Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία, με προτεραιότητα για τους μαθητές του Λυκείου και στη συνέχεια του Γυμνασίου. Εγγραφές θα γίνονται έως την Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη (9 π.μ - 2.30 μ.μ.), στα γραφεία του ΕΚΛ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ