Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε «Ευαγγελισμό» και ΠΑΓΝΗ

Σε στάση εργασίας προχώρησαν την περασμένη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στη διοικητική υπηρεσία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), με απόφαση του σωματείου τους, διαμαρτυρόμενοι για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, συγκεντρώθηκαν στο γραφείο κίνησης και στη συνέχεια έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον υποδιοικητή του νοσοκομείου. Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία του Σωματείου Συνταξιούχων της περιοχής, ενώ η ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο μοιράστηκε στους ασθενείς και τους συνοδούς τους.

Οπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του σωματείου, Δ. Βρύσαλης, η επιλογή όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά να μην προχωρούν σε μόνιμες προσλήψεις έχει οδηγήσει τα νοσοκομεία να στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε σπουδαστές που κάνουν πρακτική άσκηση, σε εθελοντές ή σε εργαζομένους με «μπλοκάκι».

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τον περικομμένο οργανισμό του 2012, στη διοικητική υπηρεσία θα έπρεπε να εργάζονται 123 άτομα και δουλεύουν μόλις 72 εργαζόμενοι. Συγκεκριμένα, το γραφείο κίνησης το 2011 στελεχωνόταν από 23 εργαζόμενους και σήμερα έχουν απομείνει 11. Οι εργαζόμενοι αδυνατούν να πάρουν έστω και μία μέρα άδεια το καλοκαίρι, η Διοίκηση τους οφείλει άδειες από προηγούμενα έτη. Οι συνέπειες της κατάστασης αυτής για τους ασθενείς ή τους συνοδούς είναι η πολύωρη ταλαιπωρία.

Στο μεταξύ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του νοσοκομείου που επιδεινώνονται καλεί αύριο Τετάρτη στις 8 π.μ., μπροστά στο Τμήμα Επειγόντων, το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό». Στο κάλεσμά του αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Οι εργολαβικοί εργάτες (σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη) εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι για Αύγουστο και επίδομα αδείας, ανασφαλείς ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, εργολάβων και ατομικών συμβάσεων με το νοσοκομείο - εργολάβο.

Οι "γενναιόδωρες" εξαγγελίες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία είναι κοροϊδία. Το προσωπικό έχει γονατίσει από την εντατικοποίηση δουλεύοντας χωρίς ρεπό, με διπλοβάρδιες κ.λπ. Εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ