Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Παράλληλες κινητοποιήσεις αύριο για τους παιδικούς σταθμούς

Σε Αθήνα και Πειραιά, στη 1 μ.μ.

Από παλιότερη κινητοποίηση για τους παιδικούς σταθμούς
Από παλιότερη κινητοποίηση για τους παιδικούς σταθμούς
Εξω από τα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Πειραιά (Ακτή Ποσειδώνος 14 - 16) θα συγκεντρωθούν την Τετάρτη 21/9, στη 1 μ.μ., σωματεία και φορείς της περιοχής, διεκδικώντας να μη μείνει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς. «Η Προσχολική Αγωγή των παιδιών μας δεν μπορεί να μπαίνει σε κανέναν κόφτη, έχουμε υποχρέωση να μην το επιτρέψουμε αυτό», τονίζουν στο κοινό τους κάλεσμα.

Διεκδικούν την απορρόφηση όλων των παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, με πλήρη στελέχωση των δομών, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Την κινητοποίηση οργανώνουν από κοινού οι εξής φορείς: Το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου ΟΤΑ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά, το Παράρτημα Πειραιά Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, οι Λαϊκές Επιτροπές και οι Επιτροπές Ανέργων Κορυδαλλού, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Νίκαιας - Ρέντη και Περάματος, ο ΟΦΟΝ και οι Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ σε Κορυδαλλό, Νίκαια, Πειραιά, Κερατσίνι - Δραπετσώνα, Πέραμα και Σαλαμίνα.

Παράσταση διαμαρτυρίας, την ίδια μέρα και ώρα, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (Κατεχάκη 56) θα κάνουν σωματεία εργαζομένων, Σύλλογοι Γυναικών και Ενώσεις Γονέων. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής, την περασμένη Τετάρτη, με θέμα την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς.

«Συμφωνήσαμε όλοι ότι η Προσχολική Αγωγή δεν είναι πολυτέλεια! Είναι βασική ανάγκη για τη λαϊκή οικογένεια και ταυτόχρονα απαραίτητη για την ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση του παιδιού και ως τέτοια πρέπει ν' αντιμετωπίζεται», σημειώνουν οι φορείς που διοργανώνουν τη διαμαρτυρία. Αναλυτικά, στην κινητοποίηση συμμετέχουν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και τα Σωματεία Εργαζομένων στους Δήμους Καισαριανής, Βύρωνα, Ηλιούπολης, η Ενωση Γονέων Δήμου Καισαριανής, ο Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών Ζωγράφου και οι Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ σε Καισαριανή, Βύρωνα, Ζωγράφου, Ηλιούπολη και Δάφνη - Υμηττό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ