Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Διαμαρτυρία για την κατάσταση στα νηπιαγωγεία

Σε παράσταση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα νηπιαγωγεία καλούν σήμερα, στη 1.30 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής «Σωκράτης» και Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Σεφέρης».

Οπως σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί, με την Υπουργική Απόφαση για τον λεγόμενο «Ενιαίο τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου», χάνεται «η οποιαδήποτε παιδαγωγική σύνδεση είχε το Ολοήμερο με την πρωινή λειτουργία του τμήματος. Καταργείται η υποχρεωτική φοίτηση για τα παιδιά που έχουν επιλέξει το ολοήμερο πρόγραμμα, το οποίο μετατρέπεται σε προαιρετικό τη στιγμή που αποκτά μια εντελώς διαφορετική σύνθεση από αυτήν του πρωινού (βασικού), αφού σε αυτό θα φοιτούν παιδιά από διαφορετικά τμήματα και δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες παιδαγωγικές και ψυχολογικές ανάγκες της ευαίσθητης ηλικίας νηπίων και προνηπίων». Επισημαίνουν, επίσης, πως το προαιρετικό Ολοήμερο τμήμα «ουσιαστικά μετατρέπεται σε παιδοφυλακτήριο», ενώ οι νέες ρυθμίσεις φέρουν ανατροπές για τις νηπιαγωγούς, ανοίγοντας το δρόμο για «κινητικότητα» και νέες ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση της υπουργικής απόφασης και να διοριστούν μόνιμα και σε οργανική θέση νηπιαγωγοί και βοηθητικό προσωπικό για να καλυφτούν κενά και μορφωτικές ανάγκες. Επίσης, να μειωθεί ο αριθμός των νηπίων/προνηπίων ανά τμήμα, θεσμοθέτηση ωραρίου των νηπιαγωγών στη βάση της θέσης για ενιαίο ωράριο όλων των εκπαιδευτικών και δίχρονη Προσχολική Αγωγή, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, σε κατάλληλες σύγχρονες υποδομές.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, οι Σύλλογοι Αργυρούπολης - Αλίμου - Ελληνικού «Θουκυδίδης» και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Αιγάλεω, «Ελλη Αλεξίου», «Μακρυγιάννης» και Αμαρουσίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ