Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κλίμα μαχητικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο για τη ΔΕΘ

Συμβολική κινητοποίηση χτες στο Λευκό Πύργο. Καθημερινές εξορμήσεις, πικετοφορίες, συσκέψεις και συγκεντρώσεις

Συμβολική κινητοποίηση στο Λευκό Πύργο, από το αίθριο του οποίου άπλωσαν ένα μεγάλο πανό, πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πολύμορφης δράσης για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που θα γίνει στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Το μακρόστενο πανό, που κάλυψε τον Λευκό Πύργο σχεδόν σε όλο το ύψος του, καλούσε το λαό να μη συμβιβαστεί με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή, να οργανώσει τον αγώνα για την ανατροπή. Ταυτόχρονα, με τα συνθήματά τους, οι συγκεντρωμένοι έξω από το Λευκό Πύργο φώναζαν συνθήματα όπως «Ενα δρόμο έχουμε, έτσι απαντάμε, σωματεία μαζικά, πανίσχυρο το ΠΑΜΕ» και «Χωρίς εσένα, γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Ο Λεωνίδας Στολτίδης, εκ μέρους της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, κατήγγειλε την προσπάθεια καταστολής από την κυβέρνηση, που μέσω των επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, απαιτούσε να κατέβει το πανό, απειλώντας με συλλήψεις, με πρόσχημα τη «βεβήλωση του μνημείου».

«Δεν βεβηλώνει ούτε το χώρο, ούτε την ιστορία, ούτε τον πολιτισμό του λαού οποιαδήποτε κίνηση του ΠΑΜΕ αφορά τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και την κάλυψη των αναγκών τους», είπε ο Λ. Στολτίδης και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε την κυβέρνηση ανενόχλητη, να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά για την αστική τάξη, με τα νέα μέτρα που συντρίβουν όσα έχουν απομείνει, ΣΣΕ, εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικό σύστημα και άλλα. Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Καλούμε την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να μπουν αποφασιστικά στη μάχη για την οργάνωση του αγώνα που θα στοχεύει στην ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Επόμενες δράσεις

Το γιγαντοπανό στο Λευκό Πύργο

MotionTeam

Το γιγαντοπανό στο Λευκό Πύργο
Κλιμακώνοντας την αγωνιστική δράση προς τα εγκαίνια της ΔΕΘ, με επίκεντρο την επίθεση στα εργασιακά και την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, σήμερα Τετάρτη, στις 9 π.μ., οργανώνεται κινητοποίηση στην ΕΥΑΘ και στις 11 π.μ., στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Επόμενο κεντρικό σταθμό αποτελεί η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει αύριο Πέμπτη, στις 12 μ., στο ΕΚΘ, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, των αυτοαπασχολούμενων (ΠΑΣΕΒΕ), των γυναικών (ΟΓΕ), της νεολαίας (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών), όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα δράσης και τους στόχους του ταξικού κινήματος για το επόμενο διάστημα.

Επίσης, οι συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, σήμερα Τετάρτη στις 10 π.μ. προγραμματίζουν μαζικές δράσεις μπροστά στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους και αύριο Πέμπτη στις 9 π.μ. στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» για τα οξυμένα προβλήματα στον τομέα της Υγείας.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, προετοιμάζοντας τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο, οργανώνει σήμερα σύσκεψη με εργαζόμενους από αποθήκες και την Παρασκευή με εργαζόμενους από επιχειρήσεις Ανακύκλωσης. Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού υλοποιεί καθημερινά πρόγραμμα εξορμήσεων σε επισιτιστικές επιχειρήσεις και σε ξενοδοχεία και την Παρασκευή οργανώνει σύσκεψη ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Την Πέμπτη 8/9, προγραμματίζονται κλαδικές συσκέψεις, με στόχο την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, στους κλάδους του Εμπορίου και της Υγείας και το Σάββατο 10/9 για τον κλάδο των Εκπαιδευτικών. Τέλος, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων καθημερινά πραγματοποιεί εξορμήσεις και περιοδείες σε καταστήματα του εμπορίου, ενώ το Σάββατο, οργανώνει πανεξόρμηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Καλεί σε προσυγκέντρωση στις 5.30 στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Στη μάχη και οι Λαϊκές Επιτροπές

Στη δημιουργία αγωνιστικού κλίματος, ενόψει του μεγάλου συλλαλητηρίου, συμβάλλει και η δράση των Λαϊκών Επιτροπών της Θεσσαλονίκης. Σήμερα Τετάρτη στις 8.30 το πρωί, οι Λαϊκές Επιτροπές της Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης οργανώνουν παρέμβαση στον ΟΑΕΔ της Νεάπολης. Επίσης, προγραμματίζονται πικετοφορίες: Αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στη Θεσσαλονίκη, από το άγαλμα Βενιζέλου και από Μπότσαρη με Παπαναστασίου. Την Παρασκευή, στις 7 μ.μ. πικετοφορίες στις 7 το απόγευμα θα γίνουν σε Καλαμαριά (πεζόδρομο), Πολίχνη (πλατεία Δημαρχείου), Συκιές (γραφεία ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), Εύοσμο (πλατεία), Μενεμένη (πλατεία), Κορδελιό (γραφεία ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), Σταυρούπολη (συμβολή Μπουμπουλίνας - Μακρυγιάννη).

Προετοιμασίες στους άλλους νομούς

Με συσκέψεις, περιοδείες, εξορμήσεις και άλλες δράσεις, οι ταξικές δυνάμεις, και στους υπόλοιπους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, προετοιμάζουν την οργανωμένη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο στις 10 Σεπτέμβρη. Η οργανωμένη μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη από Εργατικά Κέντρα και τοπικές Γραμματείες από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας θα γίνει ως εξής:

Από τη Λάρισα, λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 2.30 μ.μ., μπροστά από το Τεχνικό Επιμελητήριο. Από την Κατερίνη, στις 4 μ.μ., από την κεντρική πλατεία. Από Σέρρες, στις 4 μ.μ., από την πρώην Νομαρχία. Από Κιλκίς, στις 3.30 μ.μ., από πλατεία Ειρήνης. Από την Πέλλα λεωφορεία θα αναχωρήσουν: Από Εδεσσα, στις 4 μ.μ., από την πλατεία Ελευθερίας, από Σκύδρα - Μαυροβούνι, στις 4.15 μ.μ. και από Γιαννιτσά (Εγνατία) 4.45 μ.μ.. Από Βέροια, στις 4 μ.μ., από πλατεία Ωρολογίου.

Από τη Νάουσα, στις 4 μ.μ., από το Εργατικό Κέντρο. Από την Καβάλα, στις 2.30 μ.μ., από το Δημοτικό Κήπο. Από τη Δράμα, στις 2.30 μ.μ., από την κεντρική πλατεία. Από την Ξάνθη, στις 2 μ.μ., από την πλατεία Ελευθερίας. Από την Κοζάνη, στις 3 μ.μ., από την κεντρική πλατεία. Από Πτολεμαΐδα, στις 3 μ.μ., από το δημαρχείο. Από Φλώρινα, στις 3 μ.μ., από ΚΤΕΛ. Από Γρεβενά, στις 3 μ.μ., από πλατεία Λαχαναγοράς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με όλες τις δυνάμεις για την επιτυχία του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ(2018-09-05 00:00:00.0)
Πολύμορφη προετοιμασία για την κινητοποίηση της Κυριακής(2018-06-20 00:00:00.0)
Συνέντευξη Τύπου από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας(2015-08-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ