Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάση εργασίας και συγκέντρωση χτες στη Ζώνη

Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο χώρο του μνημείου, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, πραγματοποίησαν χτες το πρωί το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών.

Η κινητοποίηση έγινε για να αναδειχτεί και να καταγγελθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τα μέσα του καλοκαιριού, με ευθύνη του ΟΛΠ ΑΕ και της COSCO, οι οποίοι σκόπιμα βάζουν εμπόδια στην πρόσβαση εργαζομένων και ανέργων στους χώρους της Ζώνης και ειδικότερα από τις πύλες που βρίσκονται σε Πέραμα, Μώλο ΔΕΗ και νέο Μώλο Δραπετσώνας.

Οπως κατήγγειλαν τα σωματεία, η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει και σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούνται εντάσεις μεταξύ των εργαζομένων της Ζώνης και της φύλαξης της πύλης. Οπως τόνισαν, υπάρχουν τρόποι και να περιφρουρείται ο χώρος εργασίας και να μην αποκλείεται κανείς εργαζόμενος ή άνεργος από το να δουλέψει ή να ψάξει για δουλειά.

Παράλληλα, κάλεσαν τον ΟΛΠ ΑΕ να ενημερώσει για τον τρόπο που θα λειτουργεί στο εξής η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, όπως και για τις πραγματικές προθέσεις της COSCO, μετά την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ ΑΕ. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου, ο Ακης Αντωνίου, πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά και ο Βασίλης Μπίνος, πρόεδρος του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών.

Οπως τόνισαν, τα σωματεία εδώ και χρόνια αντιστάθηκαν και αντιστέκονται στην υποβάθμιση και συρρίκνωση της ναυπηγικής βιομηχανίας και της Ζώνης ειδικότερα. Κατήγγειλαν όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που σχεδιασμένα απαξίωσαν τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, ώστε σήμερα να εμφανίζεται η COSCO ως «σωτήρας», ενώ στην πραγματικότητα, «όπως και κάθε μονοπώλιο, θα προσπαθήσει με όλους τους τρόπους να αυξήσει τα κέρδη της από τη δική μας δουλειά», όπως ειπώθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ