Τρίτη 7 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΑΕΚ 1-5
Με τη σφραγίδα Τσάρτα

Ο Βασίλης Τσάρτας ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ στην πρώτη της φετινή επίσημη νίκη

Sportidea

Ο Βασίλης Τσάρτας ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ στην πρώτη της φετινή επίσημη νίκη
Ενα ήσυχο απόγευμα πέρασε η ΑΕΚ στις Σέρρες όπου για την πρώτη επίσημη εμφάνιση πέτυχε μεγάλη νίκη με 5-1 επί του Πανσερραϊκού. Η πρώτη αγωνιστική για το Κύπελλο Ελλάδας ήταν χρήσιμη για τους «Ενωσίτες», καθώς αποτελούσε και την πρόβα τζενεράλε πριν το παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ απέναντι στην Γκρεβενμάχερ. Πάντως αυτό που σκίασε τη χαρούμενη ατμόσφαιρα ήταν ο τραυματισμός του Χρήστου Μαλαδένη.

Η αρχή έγινε στο 33' όταν ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Τσάρτα και κεφαλιά - πάσα του Κασάπη, ο Νάβας έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Ενώ όλοι περίμεναν πως οι παίκτες του Πανσερραϊκού θα αντιδράσουν, οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν με ένα τέρμα του Τσάρτα με σουτ λίγο κάτω από τη σέντρα (36') διαμορφώνοντας το σκορ του ημιχρόνου.

Ο χορός των γκολ άρχισε ξανά για την «Ενωση» μόλις στο δεύτερο λεπτό της επανάληψης, όταν ο Φερούζεμ μετά από φάουλ του Τσάρτα, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Καρκάνη. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως οι δύο αντεπιθέσεις που έκαναν δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αντίθετα η ΑΕΚ, είχε κυκλοφορία στο γήπεδο, κάτι που φάνηκε αρκετές φορές. Στο 76' ήταν η σειρά του Λάκη να βγάλει τη σέντρα και ο Τσάρτας που ήταν ο αποδέκτης, «κρέμασε» τον Καρκάνη σημειώνοντας το 2ο προσωπικό του τέρμα και το 4ο της ομάδας του. Εκεί, η ομάδα των Σερρών, βγήκε στην επίθεση, ζητώντας το γκολ της τιμής, που τελικά πέτυχε ο Τσιπούζο στο 84' με κεφαλιά μέσα από την περιοχή. Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Τσάρτας με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός της ΑΕΚ, Φερνάντο Σάντος τόνισε πως ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι λόγω της ζέστης και παρά την πίεση των γηπεδούχων, υπήρχε η καλή κυκλοφορία της μπάλας πράγμα που βοήθησε ώστε το αποτέλεσμα να είναι αρκετά υψηλό. Πάντως σε ότι αφορά για τα επόμενα παιχνίδια, ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε πως τον απασχολούν τα προβλήματα των τραυματισμών αλλά πιστεύει πως η ΑΕΚ θα είναι έτοιμη για τον αγώνα της Πέμπτης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ