Τρίτη 7 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Πήγε πλατεία ο «Δράκος»

O «Δράκος» επέστρεψε στην... πλατεία αλλά αυτή τη φορά από άλλο πόστο. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μετά από επτά χρόνια ξαναγυρίζει στη Νέα Σμύρνη και από χθες είναι πλέον ο νέος τεχνικός του Πανιωνίου για τα επόμενα δυο χρόνια. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Γιαννάκης θα δοκιμάσει την τύχη του σαν προπονητής ομάδας μετά τη θητεία του στην Εθνική, την οποία οδήγησε στην τέταρτη θέση του παγκόσμιου πρωταθλήματος του 1998. Σε δηλώσεις του ο νέος τεχνικός των «κυανέρυθρων» τόνισε ότι θα χρειαστεί πολλή δουλιά και υπομονή για να υλοποιηθούν οι στόχοι της ομάδας.«Η πρόταση του Πανιωνίου σε μια στιγμή οριακή και κρίσιμη ήταν για μένα τιμή και πρόκληση για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να χτίσουμε μια ομάδα αντάξια της ιστορίας της και των επιθυμιών των φιλάθλων της». Στο μεταξύ αύριο αναμένεται να γίνει η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας, ενώ προπονητής και διοίκηση βρίσκονται πλέον στην αναζήτηση των δυο ξένων παικτών που θα πλαισιώσουν την ομάδα τη νέα χρονιά Η νέα ΑΕΚ

Την παρουσίαση των νέων αποκτημάτων σε τεχνικό, αλλά και έμψυχο δυναμικό πραγματοποίησε χτες η ΑΕΚ, όπου δεν έλειψαν οι απαραίτητες εξηγήσεις από τον αντιπρόεδρο Γιάννη Γρανίτσα για το χαμηλό μπάτζετ στις μεταγραφές και τις περικοπές.

Ο Ντάγκαν Σάκοτα, ο Πασχάλης, ο Ταπούτος και ο Χόλντεν πόζαραν για πρώτη φορά με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Ο Σάκοτα τόνισε ότι η ΑΕΚ θεωρείται από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και της Ευρώπης γι' αυτό και οι στόχο τη νέα χρονιά πρέπει να είναι υψηλοί. Μάλιστα όσον αφορά την έλλειψη κάποιου σπουδαίου ονόματος στη μεταγραφική περίοδο ο Σέρβος τεχνικό επισήμανε ότι όλοι μπορούν να γίνουν «αστέρια» στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν οι δηλώσεις των τριών παικτών που όλοι δήλωσαν ευχαριστημένοι που θα συνεχίσουν την καριέρα τους στην ΑΕΚ. Την παρουσίαση έκανε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Γιάννης Γρανίτσας (ο πρόεδρος Γιάννης Φιλίππου είναι σε διακοπές) που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα οικονομικά ζητήματα που απασχολούν την ομάδα.«Δε θέλουμε όμως να πάθουμε τα περσινά που βγήκαμε εκτός προϋπολογισμού. Η ομάδα έχει ένα κορμό και μια βάση γύρω από αυτή αναμένεται να προσαρμοστούν και οι νέοι παίκτες, προκειμένου να φτιάξουμε μια καλή ομάδα όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια» τόνισε ο ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ που διευκρίνισε ότι οι μεταγραφές δεν έχουν τελειώσει..

Πρόβλημα με Φόρεστ

Σοκ έπαθαν στον Ολυμπιακό με τον Φόρεστ που βλέπουν να τον χάνουν πριν καν τον αποκτήσουν. Ετσι η αρχή... του τέλους για τον Αμερικάνο ήταν ο τραυματισμός του στην κνήμη και έτσι δεν αναχώρησε για τη Φολγκέρια της Ιταλίας, αλλά έμεινε στην Αθήνα για να υποβληθεί σε εξετάσεις στο τραυματισμένο του πόδι. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο θηριώδης πάουερ-φόργουορντ θα πρέπει να μείνει περίπου 2-3 βδομάδες στα... πιτς. Οι τελευταίες εξελίξεις προβλημάτισαν τον Ηλία Ζούρο, ο οποίος θεώρησε ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να περιμένει τον Φόρεστ να αποθεραπευτεί και έτσι αναζητά τον αντικαταστάτη του. Από το «μικροσκόπιο» του τεχνικού των Πειραιωτών θα περάσουν οι Ντε Μάρκο Τζόνσον και Ντέγιαν Τομάσεβιτς. Ο πρώτος βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας του Ηλία Ζούρου, αφού κρίνεται ότι η απόκτησή του είναι πιο εύκολη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλεονέκτημα έδρας(2002-01-16 00:00:00.0)
Στη μάχη ΑΕΚ- Ολυμπιακός(2001-12-19 00:00:00.0)
«Επικίνδυνες αποστολές»(2001-10-17 00:00:00.0)
«Πράσινος» ο Αλμπάνο(2001-08-01 00:00:00.0)
«Μπάχαλο» στην ΑΕΚ(2000-10-24 00:00:00.0)
Υπερατλαντικά σενάρια(2000-07-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ