Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
«Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει»

Κάλεσμα για αγωνιστική απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας προχωρούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με κεντρικά αιτήματα μόνιμους μαζικούς διορισμούς και κάλυψη των αναγκών των σχολείων, απέναντι στην προσπάθεια του υπουργείου να εμφανίσει «υπεράριθμους». Σε συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση και στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην Ομόνοια καλεί τους εκπαιδευτικούς η Παναττική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Στο κάλεσμα σημειώνει τα εξής: «Η Παναττική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ απευθύνει σε όλους τους συναδέλφους κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης των αγώνων, για αγωνιστική απάντηση και αντεπίθεση απέναντι στην προκλητική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που προσπαθεί να εξαφανίσει τα κενά μειώνοντας τις ώρες διδασκαλίας, καταργώντας μαθήματα, υπονομεύοντας δομές, όπως τα εργαστήρια, τσακίζοντας τα Ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία, υποβαθμίζοντας την Ειδική Αγωγή. Ετοιμάζει, μάλιστα, με τα νέα αυξημένα όρια μαθητών για την ίδρυση τμημάτων και κατευθύνσεων, το γενικευμένο κλείσιμο τμημάτων και στις δύο βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Θέλουν να μας περάσουν αλυσίδες. Η άρση της οργανικότητας, η υπεραριθμία, η "κινητικότητα" και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων δημιουργούν συνθήκες γαλέρας στους τόπους δουλειάς. Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο, που επικαλείται ξανά και ξανά η κυβέρνηση, έχει επιβάλει στους εργαζόμενους κάθε χώρας εργασιακές συνθήκες ζούγκλας, με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα.

Κανένας δεν μπορεί να δίνει χρόνο σε δήθεν "κόκκινες" γραμμές, να αποδέχεται την κοροϊδία, τις παροχές - ψίχουλα, όταν μας τα έχουν πάρει όλα. Κανείς δεν πρέπει να ξεγελιέται πως αυτή η κατηφόρα χωρίς φρένο είναι για το καλό μας! Να βάλουμε τέρμα στην ανοχή, στην κοροϊδία, να μην περιμένουμε νέους σωτήρες και τη δήθεν καλή διάθεση των επιχειρηματιών.

Η Παναττική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους Γονέων, όλο το λαό σε ετοιμότητα. Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει!

Να συνεδριάσουν παντού τα ΔΣ των σωματείων, κάθε συνάδελφος να δυναμώσει τον αγώνα με τη συμμετοχή στο σωματείο, στις ΓΣ, στις μαζικές διαδικασίες, να δοθεί μάχη τμήμα το τμήμα, σχολείο το σχολείο, για να μην εφαρμοστούν στην πράξη οι αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις».

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις πρωτοβάθμιων σωματείων ενάντια στην προσπάθεια του υπουργείου να εμφανίσει ότι όχι απλά δεν απαιτούνται, αλλά και περισσεύουν εκπαιδευτικοί, ενώ ζητά από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ) να συνεδριάσουν με αντικείμενο τις «υπεραριθμίες» και τα «πλεονάσματα» εκπαιδευτικών. Χτες, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ανατολικής Αττικής έκαναν νέα παρέμβαση στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, ενώ προχτές αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε στη Διεύθυνση Β' Αθήνας από Συλλόγους της περιοχής.

Με παραστάσεις διαμαρτυρίας αντιδρούν και οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης στην απαράδεκτη εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και ζητούν να αποσυρθεί. Οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν κινητοποιήσεις σήμερα, Τετάρτη 31 Αυγούστου, στις 9.30 π.μ., στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης, στις 11 π.μ., στη Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης και στη 1 το μεσημέρι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org