Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αποκλεισμοί από τις φοιτητικές εστίες του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Πάνω από 200 φοιτητές στο ΤΕΙ Θεσσαλίας κινδυνεύουν να μείνουν φέτος εκτός Φοιτητικής Εστίας, επειδή τα δωμάτια που διατίθεται δεν αρκούν να καλύψουν όλες τις αιτήσεις και τις ανάγκες. Πρόσθετο, πολύ σοβαρό, πρόβλημα προκαλεί η επιμονή της διοίκησης του ΤΕΙ να προπληρώσουν οι δικαιούχοι το κόστος διαμονής τους στην Εστία για όλο το ακαδημαϊκό έτος, που ανέρχεται σε 400 ευρώ για μονόκλινο δωμάτιο και σε 150 ευρώ για δίκλινο.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωση - καταγγελία ο Σύλλογος Φοιτητών Εστιών ΑΤΕΙ Θεσσαλίας, με βάση την εμπειρία προηγούμενων ετών, υπάρχουν οικογένειες που αδυνατούν να προπληρώσουν όλο το ποσό το οποίο απαιτούν οι υπάλληλοι της Φοιτητικής Μέριμνας, προκειμένου να δώσουν τα κλειδιά των δωματίων.

Γι' αυτό, με παρέμβασή του στις 24/6/2016 στη Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ, ο Σύλλογος πρότεινε οι οικογένειες που αδυνατούν να προπληρώσουν όλο το ποσό να μπορούν να δίνουν έναντι και να το εξοφλούν σε δύο, ή τρεις δόσεις, αλλά η πρότασή του απορρίφτηκε! Αρνητική ήταν και η στάση του προέδρου του ΤΕΙ και του προέδρου της Εφορείας Εστιών, όταν την περασμένη βδομάδα ο Σύλλογος έθεσε εκ νέου το ζήτημα, καλώντας τους να εκδοθεί μια ανακοίνωση όπου να διευκρινίζεται η δυνατότητα διακανονισμού.

Ο Σύλλογος επιμένει στις διεκδικήσεις του για κατάργηση του χαρατσιού των 400 και 150 ευρώ, ανέγερση νέων εστιών για κάλυψη των αναγκών όλων των αιτούντων, βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις Εστίες κ.ά., καλώντας τους εστιακούς φοιτητές να μη δεχτούν κανέναν εκβιασμό και να μην τρομοκρατηθούν. Καλεί, επίσης, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς της πόλης να πάρουν θέση και να συμπαρασταθούν με όποιο πρόσφορο τρόπο στους εστιακούς φοιτητές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ