Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Παράταση στην αναβολή από Κοντονή

Στα χαρακώματα βρίσκονται εκ νέου από χτες το απόγευμα Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και υφυπουργός Αθλητισμού, με συνέπεια, όπως όλα δείχνουν - τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα - την επέκταση από πλευράς Σταύρου Κοντονή της αναβολής των πρωταθλημάτων και μετά τις 5 Σεπτέμβρη, όπως οριζόταν με την αρχική του απόφαση. Αν και στο χτεσινό ΔΣ η ΕΠΟ έκανε πίσω σε ένα επίμαχο σημείο της διαφωνίας με τον υφυπουργό, παίρνοντας πίσω τις πρόσφατες αλλαγές μελών και επαναφέροντας την Επιτροπή Δεοντολογίας στην προ ολίγων εβδομάδων σύνθεσή της, τα πρωταθλήματα... παραμένουν «στον αέρα».

Ο Σταύρος Κοντονής, με γραπτή του δήλωση το απόγευμα, τόνισε πως με τα τωρινά δεδομένα επιβάλλεται περαιτέρω παράταση της αναβολής στα πρωταθλήματα και μετά τις 5 Σεπτέμβρη. Ως κύρια αιτία για την αντίδραση του υφυπουργού φαίνεται να είναι η μη παραίτηση απ' το ΔΣ των τεσσάρων εκ των έξι μελών του που κατηγορούνται και παραπέμπονται για την υπόθεση με την κάρτα υγείας. Σημειώνεται πως χτες παραιτήθηκαν οι Βαγγέλης Μαζαράκης και Βαγγέλης Τοπολιάτης, ωστόσο τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, όσο και τα μέλη Γιώργος Καραμελίδης, Γιάννης Οικονομίδης και Νίκος Προύντζος (επίσης κατηγορούμενοι) παρέμειναν στη θέση τους. Επίσης, από πλευράς υφυπουργείου θεωρείται παράνομη και η απόφαση της ΕΠΟ για τριμελή πειθαρχική επιτροπή σε Super League και Fοotball League, μια και ο νόμος κάνει λόγο για μονομελή πειθαρχικά όργανα με τριετή θητεία.

«Με δολιχοδρομίες και εκ νέου παρανομίες, όχι μόνο δεν μπορεί να αρθεί η απόφαση απαγόρευσης διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά επιβάλλεται η περαιτέρω χρονική επέκτασή της», ανέφερε χαρακτηριστικά η δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε η απόφαση της ΕΠΟ να αναβάλει την προγραμματισμένη για χτες συνάντηση για τη διαιτησία μεταξύ της ίδιας, του κλιμακίου της FIFA και εκπροσώπους των ΠΑΕ της Super League.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρίνονται άνοδος και υποβιβασμός(21/8/2018)
Νέα μέτρα υπό την απειλή της αποβολής(11/11/2016)
Προς άμεσες εξελίξεις(30/8/2016)
«Στον αέρα» η έναρξη των πρωταθλημάτων(17/8/2016)
Το ...θέατρο του παραλόγου(10/5/2016)
Στις 29 Μάρτη αποφασίζει το ΣτΕ για το Κύπελλο(16/3/2016)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org