Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Χαιρετισμός του Δ. Κουτσούμπα στα μέλη της Παραολυμπιακής Ομάδας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παραβρέθηκε στη χτεσινή παρουσίαση της αποστολής για τους Παραολυμπιακούς του Ρίο

Ο Δ. Κουτσούμπας κατά το χαιρετισμό του στη χτεσινή εκδήλωση, έχοντας δίπλα του την αθλήτρια της τοξοβολίας Δωροθέα Ποιμενίδου
Ο Δ. Κουτσούμπας κατά το χαιρετισμό του στη χτεσινή εκδήλωση, έχοντας δίπλα του την αθλήτρια της τοξοβολίας Δωροθέα Ποιμενίδου
Πραγματοποιήθηκε χτες, σε ειδική τελετή, η παρουσίαση της ελληνικής αποστολής που θα μετέχει στους επερχόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (7-18 Σεπτέμβρη). Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό προς τους αθλητές και τα μέλη της ελληνικής αποστολής. Παράλληλα, στον ΓΓ του Κόμματος δόθηκε το λεύκωμα παρουσίασης της ελληνικής ομάδας που εξέδωσε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, από την αθλήτρια της τοξοβολίας και μέλος της ομάδας που θα ταξιδέψει στο Ρίο, Δωροθέα Ποιμενίδου.

Στο χαιρετισμό του προς τα μέλη της Παραολυμπιακής Ομάδας, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε:

«Θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή δύναμη σε όλους τους αθλητές της ελληνικής αποστολής που θα πάρουν μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Σε όλους σας, στους αθλητές και τις αθλήτριες των Παραολυμπιακών Αγώνων, στους προπονητές τους, σε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας αξίζουν εκ των προτέρων πάρα πολλά συγχαρητήρια, διότι ανεξάρτητα από την κατάταξή τους στους αγώνες, είναι ήδη νικητές. Είστε νικητές της ζωής και παράδειγμα αγωνιστικότητας, κόντρα σε τεράστιες δυσκολίες και εμπόδια, που καταφέρατε να ξεπεράσετε.

Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να συγχαρούμε κι όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί και ο τέταρτος, ο πέμπτος ή αυτός που πλασαρίστηκε σε καλή σειρά με βάση τη συμμετοχή σε ένα αγώνισμα, αυτός που βελτίωσε την επίδοσή του, χωρίς να ανέβει σε βάθρο, αυτός που πήρε μέρος αντιμετωπίζοντας τραυματισμούς και ατυχίες, κέρδισε στους αγώνες.

Θα θέλαμε, επίσης, με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση και αφού έχουν σβήσει τα φώτα της δημοσιότητας, να επαναλάβουμε αυτό που βγαίνει απ' όλα σχεδόν τα στόματα όλων όσων στηρίζουν την προσπάθεια αυτών των παιδιών.

Οτι οι όποιες επιτυχίες δε θα πρέπει να κρύψουν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός στη χώρα μας.

Οτι για να έχεις πρωταθλητές, πρέπει πρώτα και κύρια να έχεις αθλητές, αθλητισμό για όλους, να αναπτύσσονται όλα τα αθλήματα με βάση τις ανάγκες, ώστε να μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά η νεολαία, ο λαός, οι άνθρωποι με αναπηρίες.

Οτι θα πρέπει να υπάρχουν υποδομές, επιστημονικό και ειδικευμένο προσωπικό, χρηματοδότηση στο σχολείο, στη γειτονιά, στο δήμο, στο σωματείο.

Αυτό προϋποθέτει κρατική στήριξη και μέριμνα όλο το χρόνο και όχι όψιμους υποστηρικτές, "σωτήρες" που "υιοθετούν" αθλητές μόνο για το μετάλλιο ή μόνο για εμπορικούς σκοπούς.

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρουμε και δεν υπάρχει πιο κατάλληλος χώρος από τη σημερινή εκδήλωση παρουσίασης της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας, μαζί με τις ευχές για πολλές επιτυχίες στους αθλητές και τις αθλήτριες».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και αρχηγός της αποστολής στο Ρίο, Γιώργος Φουντουλάκης, στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων θύμισε τις επιτυχίες στην προηγούμενη διοργάνωση του Λονδίνου του 2012 και επισήμανε πως παρά τις δυσκολίες που ήρθαν στα χρόνια που μεσολάβησαν, και για φέτος οι προσδοκίες διάκρισης παραμένουν υψηλές. «Πέραν του αθλητισμού, στόχος μας είναι η ισότιμη ένταξη στην κοινωνία. Πρέπει να συνεχίσουμε την πάλη μας ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας», επισήμανε.

Συμμετοχή σε 11 αθλήματα

Με αρκετές προσδοκίες για διακρίσεις και συνολικά 59 αθλητές/-τριες (43 άνδρες - 16 γυναίκες) θα παρουσιαστεί στο Ρίο η ελληνική αποστολή. Συμμετοχή θα υπάρχει σε 11 απ' τα 22 αθλήματα της διοργάνωσης, η οποία μάλιστα είναι η μεγαλύτερη μετά το 2004 και τους Παραολυμπιακούς της Αθήνας. Σημειώνεται πως πρόσφατα, βάσει της αναδιανομής των θέσεων που επήλθε μετά τον οριστικό αποκλεισμό της Ρωσίας, η Ελλάδα κέρδισε 5 θέσεις επιπλέον. Τα αθλήματα που θα έχουν ελληνική εκπροσώπηση είναι Αντισφαίριση με αμαξίδιο, Αρση βαρών σε πάγκο, Ιστιοπλοΐα, Κολύμβηση, Μπότσια, Ξιφασκία με αμαξίδιο, Ποδηλασία, Σκοποβολή, Στίβος, Τζούντο και Τοξοβολία. Η Ελλάδα είχε εκπροσώπηση σε περισσότερα από 11 αθλήματα μόνο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ως «οικοδέσποινα» της διοργάνωσης.

  • Στην τελετή παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, και ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Τον πρόεδρο της Βουλής εκπροσώπησε ο Α' αντιπρόεδρος Τάσος Κουράκης. Επίσης, παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, και της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ενώ τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ εκπροσώπησε ο βουλευτής του κόμματος Δ. Καμμένος. Αθλητές της Παραολυμπιακής Ομάδας παρέδωσαν στον καθένα το λεύκωμα της Παραολυμπιακής Επιτροπής. Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Διοίκησης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γιάννης Βαρδακαστάνης κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ