Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στο εσωτερικό

«Θλιβερή αστειότητα» χαρακτήρισε τα όσα καταλογίζει ο Γ. Μιχελάκης στην ηγεσία της ΝΔ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γ. Κουμουτσάκος, μιλώντας χτες στον ρ/σ «Βήμα» και επιχειρώντας να εμφανίσει μια εικόνα απόλυτης ενότητας στο εσωτερικό της ΝΔ.

«Η ΝΔ είναι απόλυτα συμπαγής και έχει αυτή τη στιγμή μία μοναδική συσπείρωση. Η ΝΔ είναι σφιχτή γροθιά. Δεν υπάρχουν καραμανλικοί και μητσοτακικοί, αυτά είναι ανοησίες, ουδείς Νεοδημοκράτης ασχολείται με θλιβερές αστειότητες», δήλωσε ο Γ. Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν απασχολείται με τέτοιου είδους σενάρια, περί εσωτερικών προβλημάτων στη ΝΔ».

Πάντως, από την ηγεσία της ΝΔ διαρρέεται η επιθυμία της να πέσουν οι τόνοι στο συγκεκριμένο ζήτημα. Μάλιστα, από κύκλους προσκείμενους στον πρόεδρο του κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκη, διαρρέεται ότι οι σχέσεις του με τον Κ. Καραμανλή είναι άριστες.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς διαμηνύει, μέσω τρίτων, ότι καλώς η ΝΔ δεν τοποθετείται επίσημα και δημόσια στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, διότι μια τέτοια ενέργεια θα προκαλούσε την ενόχληση των πιστωτών και «εταίρων», με τους οποίους, εκ της θέσεώς του, είχε επαφές και καλή επικοινωνία ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου.

Σε αυτό το κλίμα, ο Κυρ. Μητσοτάκης προετοιμάζεται για τη ΔΕΘ και το διαγκωνισμό από το βήμα της με τον Αλ. Τσίπρα και την κυβέρνηση, τόσο για το ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τους στόχους του κεφαλαίου, όσο και για το ποιος μπορεί να διασφαλίσει την ανοχή του λαού στην αντιλαϊκή πολιτική που αυτοί οι στόχοι προϋποθέτουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ