Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Ο δήμος βάζει εμπόδια στην εκδήλωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ

Στιγμιότυπο από το περσινό γλέντι, όπου έγινε το αδιαχώρητο στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων
Στιγμιότυπο από το περσινό γλέντι, όπου έγινε το αδιαχώρητο στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων
Εκδήλωση αλληλεγγύης για εργαζόμενους, ανέργους, νέους και μετανάστες, με συναυλία και λαϊκό γλέντι, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, προετοιμάζει η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ. Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Φέτος, όμως, η πραγματοποίησή της βρίσκει απέναντί της τη δημοτική αρχή της πόλης, που απέρριψε το αίτημα για παραχώρηση της πλατείας. Η προσπάθεια θα πέσει στο κενό, ξεκαθαρίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, και καλούν τους ανέργους, τους απλήρωτους, τη νεολαία, τις λαϊκές οικογένειες της πόλης να δώσουν απάντηση στη δημοτική αρχή και τη μεγαλοεργοδοσία με την πλατιά διακίνηση του κουπονιού ενίσχυσης και τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Το γλέντι αλληλεγγύης αποτελεί μια πρωτοβουλία που οργανώνεται κάθε χρόνο, με το μεράκι των συνδικάτων της πόλης, και συναντά την υποστήριξη χιλιάδων εργαζομένων. Η επιτυχία της εξασφαλίζει πόρους που είναι απαραίτητοι για τη στήριξη της δράσης των εργατικών σωματείων της περιοχής, για τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας που οργανώνονται, καθώς και μια σειρά από πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για την εργατική - λαϊκή οικογένεια, τους ανέργους, τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Τα παραπάνω δεν είναι απλά αδιάφορα αλλά και ...ενοχλητικά για τη διοίκηση του δήμου. «Δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος προσωπικά, στέκονται απέναντι στο ταξικό εργατικό κίνημα», αναφέρει η Γραμματεία Ιωαννίνων. Οπως υπενθυμίζει, την περασμένη χρονιά η δημοτική αρχή αρνήθηκε να παραχωρήσει αίθουσες διδασκαλίας για τα «μαθήματα αλληλεγγύης», ενώ απορρίπτει το αίτημα των συνδικάτων για μείωση των τελών στους ανέργους. «Είναι αυτή που συνεχίζει τις διακοπές νερού στα λαϊκά σπίτια, την ίδια ώρα που γνωμοδοτεί θετικά για το διπλασιασμό άντλησης νερού σε μία από τις δύο βιομηχανίες εμφιάλωσης του νομού», σημειώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Οσο για την «ευαισθησία» της δημοτικής αρχής, που επικαλείται ως λόγο για την άρνησή της να παραχωρήσει την πλατεία την «επιβάρυνση» του κέντρου της πόλης, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ υπενθυμίζει πως ο δήμος δεν είχε παρόμοιους προβληματισμούς «όταν παραχωρούσε την πλατεία σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, στην Ενωση Ξενοδόχων, σε ΜΚΟ και στις εκδηλώσεις της Εκκλησίας».

Η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι αυτή τους η στάση φέτος έχει να κάνει με την αλλαγή των συσχετισμών και την αυτοδυναμία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, που τους ενοχλεί. Καταλαβαίνουμε γιατί δεν θέλουν συνδικάτα που να οργανώνουν αγώνες, να διεκδικούν: Γιατί υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ