Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγέλλουν απολύσεις εργαζομένων

Την αλληλεγγύη του προς τους εργαζόμενους της πολυεθνικής CISCO - του κλάδου της Πληροφορικής που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα - που ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε πάνω από 5.000 απολύσεις παγκοσμίως, εκφράζει το ΠΑΜΕ. «Την ίδια στιγμή, ΜΜΕ, η ελληνική κυβέρνηση και άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν σταματούν να παρουσιάζουν την ανάπτυξη των σύγχρονων τεχνολογιών ως τη διέξοδο από την κρίση» σημειώνει το ΠΑΜΕ και συνεχίζει:

«Ομως, οι απολύσεις στη CISCO είναι συνέχεια των δεκάδων χιλιάδων απολύσεων, παγκοσμίως, στους κλάδους της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών, όπου οι εργαζόμενοι πληρώνουν τον ανταγωνισμό των πολυεθνικών. Ταυτόχρονα, η πλειοψηφία των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται για την αντικατάσταση των παλιών εργαζομένων που είχαν κεκτημένα δικαιώματα, αφορούν θέσεις ελαστικής εργασίας, ορισμένου χρόνου, μέσω εταιρειών ενοικίασης εργαζομένων - σύγχρονων σκλάβων».

Επίσης, την απόλυση ενός εργαζόμενου στην εταιρεία OTS, την περασμένη Παρασκευή, με τη δικαιολογία ότι «δεν είναι εξελίξιμος», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Θεσσαλονίκης. Καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την απόλυση του συναδέλφου τους, να συσπειρωθούν στο ΣΕΤΗΠ και να επαγρυπνούν μπροστά στις εξελίξεις.

Τέλος, τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενου στην εταιρεία καθαρισμού «ΑΡΙΑΝΘΗ ΗΛΙΑ ΕΠΕ», ο οποίος εργαζόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Οπως τονίζει, ο εργολάβος απέλυσε τον εργαζόμενο «λόγω της διεκδίκησης των μισθών τριμήνου και του επιδόματος αδείας που του οφείλονταν. Την Πέμπτη 18/8, επιστρέφοντας από την κανονική του άδεια, η εταιρεία δεν του επέτρεψε να εργαστεί. Μετά την καταγγελία του εργαζόμενου στην Επιθεώρηση Εργασίας, η εταιρεία προέβη στην απόλυσή του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ