Σάββατο 20 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ
Σε διαρκή επίσχεση εργασίας από Δευτέρα για τα δεδουλευμένα

Παιχνίδι στις πλάτες τους παίζουν κυβέρνηση και διοίκηση του Οργανισμού, με τη στήριξη της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας

Σε διαρκή επίσχεση εργασίας προχωρούν από την ερχόμενη Δεύτερα οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), διεκδικώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα περίπου τριών μηνών που τους οφείλει ο Οργανισμός. Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Στις πλάτες των απλήρωτων εργαζομένων, με ευθύνη και της εργοδοτικής πλειοψηφίας του Σωματείου, παίζεται ένα σκληρό παιχνίδι από κυβέρνηση και διοίκηση ΟΑΣΘ για το ύψος των μερισμάτων των μετόχων και το ποιος θα πάρει το έργο της συγκοινωνίας της πόλης και του νομού, στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ για την απελευθέρωση των Μεταφορών. Την ίδια ώρα, σε κοινή γραμμή, κυβέρνηση και ΟΑΣΘ προετοιμάζουν το έδαφος για νέες μειώσεις μισθών των εργαζομένων και αύξηση των κομίστρων για τους επιβάτες.

Η πλειοψηφία του ΔΣ του συνδικάτου των εργαζομένων ζητά άμεση συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, προκειμένου να βρεθεί λύση, υιοθετώντας ουσιαστικά τους ισχυρισμούς του ΟΑΣΘ, που δηλώνει αδυναμία πληρωμής των εργαζομένων, επικαλούμενη τη μη καταβολή των οφειλών του Δημοσίου προς τον Οργανισμό, οι οποίες - όπως ισχυρίζεται - ανέρχονται σε περισσότερα από 130 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, από τη μία, εκφράζει τη στήριξη προς τους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις τους και, από την άλλη, καταγγέλλει αγαστή συνεργασία ανάμεσα στη διοίκηση του ΟΑΣΘ και τον πρόεδρο των εργαζομένων.

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «έχουν εισπραχθεί από τον ΟΑΣΘ στο ακέραιο όλες οι αντισταθμιστικές καταβολές (επιχορηγήσεις) μέχρι και τον Αύγουστο 2016, βάσει της συμφωνίας Δημοσίου και ΟΑΣΘ που κυρώθηκε με το ν. 4313/2014». Αναφέρει, επίσης, ότι ο ΟΑΣΘ «δυστυχώς έχει εθιστεί για δεκαετίες στη χωρίς έλεγχο ικανοποίηση των πρόσθετων διεκδικήσεων» και καλεί το συνδικάτο να βοηθήσει «για την ανεύρεση των συγκεκριμένων αξιόπιστων στοιχείων παροχής κοινωνικής πολιτικής, από όπου προκύπτουν οι πρόσθετες οικονομικές αξιώσεις του ΟΑΣΘ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ