Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Αυγούστου 2016 - αριθ. φύλλου: 12509

Η εργατική τάξη μπροστά σε δύσκολους και απαιτητικούς αγώνες

ΣΕΛ.  11
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ
Στη «μέγγενη» κοινωνικές παροχές και επιδόματα

ΣΕΛ.  12

Απάντηση με μαζικούς ταξικούς αγώνες στην άγρια επίθεση του κεφαλαίου

Κυβέρνηση και ΝΔ διαγκωνίζονται για το ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα το στόχο της δημοσιονομικής προσαρμογής και της καπιταλιστικής ανάκαμψης, συντρίβοντας το λαό

Στο φόντο της κρίσης της ελληνικής οικονομίας (-0,7% του ΑΕΠ) και της επιβράδυνσης της οικονομίας σε Ευρωζώνη - ΕΕ, η κυβέρνηση επεξεργάζεται και νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, υπέρ του κεφαλαίου, πασπαλισμένα με την προπαγάνδα ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο, όπως έκανε με τα ματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα από τη φοροληστεία και τη σφαγή εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, αλλά και την πλασματική μείωση της ανεργίας σε συνθήκες έντασης της ευελιξίας της εργασίας, ώστε να γίνει πάμφθηνη η εργατική δύναμη για την ανάκαμψη των κερδών. Ετοιμάζονται νέα φορομπηχτικά μέτρα, ενώ μαζικές διαστάσεις θα πάρουν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά, που αδυνατούν να πληρώσουν την εφορία. Η επίθεση δεν έχει τέλος. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες να οργανώσουν τη δική τους αντεπίθεση διεκδικώντας κάλυψη των απωλειών τους, κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, σε αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική ρότα.


ΣΕΛ.  4,    6   -   7

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Η αγωνία στο κατακόρυφο για χιλιάδες οικογένειες

Με το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το 2016, μέσω ΕΣΠΑ, η κυβέρνηση ενισχύει την επιχειρηματική δράση στους παιδικούς σταθμούς. Το θέμα, όμως, των παιδικών σταθμών αφορά και άλλες δεκάδες χιλιάδες οικογένειες που θα πρέπει να αναζητήσουν, είτε μέσω των δημοτικών παιδικών σταθμών είτε με άλλον τρόπο, λύση για το πώς το παιδί τους θα καταφέρει να ενταχθεί στην Προσχολική Αγωγή.


ΣΕΛ.  13


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΕΛΛΑΔΑ
Γενικεύεται η ευελιξία στην αγορά εργασίας στο όνομα της ανταγωνιστικότητας

ΣΕΛ.  10
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τα ζητούμενα του κεφαλαίου καθορίζουν τη στάση της εντός και εκτός της χώρας

ΣΕΛ.  8
ΣΥΡΙΑ
Ρευστές συμμαχίες με κλιμάκωση συγκρούσεων και κινήσεις «εκεχειρίας»...

ΣΕΛ.  31
ΤΟΥΡΚΙΑ
Οι αντιπαραθέσεις με συμμάχους μέρος των διαπραγματεύσεων

ΣΕΛ.  30
Σύννεφα στην οικονομία των ΗΠΑ

ΣΕΛ.  28   -   29
70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΣΕ
Η σκληρή αναμέτρηση στα νησιά

ΣΕΛ.  14   -   15
Ισμήνη Σιδηροπούλου: «Πες ότι κράτησα ψηλά τη σημαία του Κόμματος»

ΣΕΛ.  27


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org