Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Ζητούμενο το πρώτο βήμα για την πρόκριση

Τις βάσεις για την παρουσία τους στους ομίλους του Europa League θέλουν να βάλουν από σήμερα οι τρεις ελληνικές ομάδες, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, στα πρώτα παιχνίδια για τα πλέι οφ του θεσμού. Από τις τρεις οι δύο, προερχόμενες από τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, έχουν το ρόλο του φιλοξενούμενου αγωνιζόμενες σε Πορτογαλία με Αρούκα και Τιφλίδα με Ντιναμό, αντίστοιχα, ενώ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τη δανέζικη Μπρόντμπι στο «Απ. Νικολαΐδης».

ΑΡΟΥΚΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (22.00, Novasports 1)

Με καινούργιο προπονητή, τον Πάολο Μπέντο, και αλλαγές στο δυναμικό, ο Ολυμπιακός βλέπει τα παιχνίδια με την Αρούκα, πρωτάρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ως την ευκαιρία να εξιλεωθεί για την ήττα-σοκ από τη Μακάμπι Μπερ Σεβά και τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στη σαφώς κατώτερης δυναμικότητας πορτογαλική ομάδα είναι το φαβορί, ωστόσο το πάθημα από την Μπερ Σεβά, τους κάνει να κρατούν χαμηλούς τόνους. Ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας, Μπέντο, ζήτησε σεβασμό στους αντιπάλους και μεγάλη αυτοσυγκέντρωση. Από την αποστολή κόπηκαν οι Μπουχαλάκης, Ελαμπντελαουί, Μανιάτης, Σιόβας, που είναι τραυματίες.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ - ΠΑΟΚ (19.00, ΟΤΕ Sports 7)

Το ρόλο του ως φαβορί των αναμετρήσεων καλείται να αποδείξει από σήμερα ο ΠΑΟΚ στην Τιφλίδα κόντρα στην Ντιναμό, έχοντας ως επιδίωξη να πάρει το πάνω χέρι στην υπόθεση - πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα. Αν θεωρητικά η ελληνική ομάδα θεωρείται ανώτερης δυναμικότητας, εντούτοις για τον τεχνικό της, Βλάνταν Ιβιτς, αυτό θα κριθεί μόνο εντός αγωνιστικού χώρου και όχι στις θεωρίες, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος παραδέχθηκε πως οδηγός για σήμερα θα είναι η εμφάνιση στην Ολλανδία κόντρα στον Αγιαξ. Από την αποστολή θα απουσιάσουν οι Τζιόλης, Πέλκας (τραυματίες), Βαρέλα (ανέτοιμος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ (21.00, ΟΤΕ Sports 5)

Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις μετά την ΑΪΚ θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός και κόντρα στην Μπρόντμπι

Eurokinissi

Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις μετά την ΑΪΚ θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός και κόντρα στην Μπρόντμπι
Με οδηγό τις πολύ καλές εμφανίσεις κόντρα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης, που έφεραν την εύκολη πρόκριση από τον Γ' γύρο του θεσμού, ο Παναθηναϊκός καλείται κόντρα και πάλι σε σκανδιναβική ομάδα, την Μπρόντμπι, να επαναλάβει κάτι αντίστοιχο και να επιστρέψει μετά από απουσία ενός χρόνου στους ομίλους. Ο προπονητής των «πρασίνων», Αντρέα Στραματσιόνι, χαρακτήρισε σημαντικές για την ομάδα του τις αναμετρήσεις με την Μπρόντμπι, την οποία έδειξε να υπολογίζει αρκετά. Για τον ίδιο, ζητούμενο είναι η ομάδα να μη χάσει την ισορροπία της σε κανένα σημείο του αγώνα, ενώ ως σημείο που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ανέφερε τις αντεπιθέσεις των αντιπάλων. Στα θετικά για την ελληνική ομάδα το γεγονός ότι ο Μολέδο ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του και θα δώσει το «παρών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ