Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Πελάγωσε η Εθνική... πάει για πεντάδα

Μπορεί κόντρα στην Αυστραλία για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων η κακή εμφάνιση της Εθνικής ανδρών να μην είχε συνέπειες, ωστόσο το δις εξαμαρτείν κόντρα στην Ιταλία αποδείχθηκε καθοριστικό για το στόχο της διάκρισης. Η ελληνική ομάδα παρουσιάζοντας ξανά τον κακό της εαυτό κυρίως επιθετικά ηττήθηκε με 9-5, αποκλείστηκε από την τετράδα και πλέον θα παίξει για τις θέσεις κατάταξης 5-8. Πρώτος αντίπαλος για την Εθνική είναι σήμερα η Ισπανία και εάν επικρατήσει θα αντιμετωπίσει στον τελευταίο της αγώνα για την 5η θέση τον νικητή της συνάντησης Βραζιλίας - Ουγγαρίας. Σε περίπτωση ήττας η Ελλάδα θα παίξει με τον χαμένο του συγκεκριμένου παιχνιδιού για τις θέσεις 7-8.

Κυριότερο στοιχείο που επέφερε για την ελληνική ομάδα την ήττα από την Ιταλία ήταν η ...αφλογιστία στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 5 τέρματα επιτεύχθηκαν μόνο στο πλεονέκτημα του παίκτη παραπάνω. Ακόμα και όταν βελτιώθηκε στην τρίτη περίοδο αμυντικά, με τον πορτιέρο της Εθνικής Κώστα Φλέγκα να κάνει σημαντικές επεμβάσεις και να κρατάει για αρκετή ώρα στα 6 γκολ τους Ιταλούς, η επιθετική δυστοκία δεν επέτρεψε στους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 2-2, 1-2, 2-3

Ελλάδα: Μουρίκης 2, Φουντούλης 2, Βλαχόπουλος 1.

Ιταλία: Φιγκλιόλι 3, Ντι Φούλβιο 1, Νόρα 1, Αϊκάρντι 2, Τζίτο 1, Πρεσιούτι 1

  • Στην τετράδα του τουρνουά πόλο θα αγωνιστούν σήμερα στα ημιτελικά: Μαυροβούνιο - Κροατία (18.20 ώρα Ελλάδας), Ιταλία - Σερβία (22.30 ώρα Ελλάδας).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ