Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Παράταση στην αγωνία για Μάντη - Καγιαλή

Κατά μία ημέρα (τουλάχιστον βάσει των κανονισμών) πήρε παράταση η διάκριση για το ελληνικό πλήρωμα στα σκάφη τύπου 470 στην ιστιοπλοΐα, αφού η χτεσινή άπνοια που επικρατούσε στο Ρίο δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή των ιστιοδρομιών που θα έκριναν τα μετάλλια. Υπενθυμίζεται ότι το δίδυμο των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή, με τη μέχρι τώρα παρουσία του στις 8 ιστιοδρομίες, έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στο βάθρο και εκείνο που απομένει είναι να κριθεί σε ποια θέση θα βρεθεί. Αυτή τη στιγμή, το ελληνικό πλήρωμα βρίσκεται στη 2η, με συνολικά 38β., πίσω απ' τους Κροάτες Φάντελα/Μάρενιτς που προηγούνται με 27 βαθμούς ποινής και μπροστά απ' τους Αυστραλούς Μπλέτσερ/Ράιν που είναι τρίτοι με 40β. ποινής. Σημειώνεται πως το ελληνικό δίδυμο απέχει 29 βαθμούς ποινής απ' το 4ο πλήρωμα, τους Αμερικανούς Χιουζ/Μακ Νέι, διαφορά που δεν είναι δυνατόν να αλλάξει στην τελευταία ιστιοδρομία.

ΣΤΙΒΟΣ: Τριπλός αποκλεισμός

Εκτός τελικού έμεινε ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110 μέτρα με εμπόδια, αφού κατέλαβε συνολικά τη 13η θέση στα ημιτελικά του αγωνίσματος, όντας 5ος στη σειρά του με χρόνο 13.47 και δεν κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα στους 8 αθλητές που πήραν την πρόκριση.

Στη σφυροβολία ο Μιχάλης Αναστασάκης, αν και έμεινε μακριά απ' τις καλές του επιδόσεις έχοντας καλύτερη βολή στα 71.28 που τον έφερε στην 20ή θέση, ακόμα κι έτσι έχασε σημαντική ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό. Κι αυτό γιατί οι χαμηλές βολές μείωσαν το όριο απ' τους διοργανωτές, με το 12ο του τελικού να προκρίνεται με βολή μόλις στα 73.47. Επίδοση που θεωρείται στα όρια του Ελληνα σφαιροβόλου.

Με καλύτερο άλμα στα 6.13μ., η Λίλη Αλεξούλη κατέλαβε την 32η θέση στον προκριματικό του μήκους κι έμεινε εκτός τελικού στην πρώτη της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ