Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΙΔΙΑ
Εξετάζουν προσφυγές κατά της «Φολκσβάγκεν»

Εκτεθειμένα και συνταξιοδοτικά ταμεία, που τζόγαραν σε μετοχές της εταιρείας, οι οποίες πήραν την ...κατηφόρα

Μετά το κρατίδιο της Βαυαρίας στη Γερμανία και αυτά της Εσσης και της Βάδης - Βιρτεμβέργης εξετάζουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν την κίνηση της Βαυαρίας και να καταθέσουν προσφυγή κατά της «Volkswagen» για ζημιές που προκλήθηκαν από το σκάνδαλο παραποίησης των εκπομπών ρύπων.

Η Βάδη - Βυρτεμβέργη, όπου βρίσκεται η έδρα της «Daimler» και της «Porsche», της μονάδας σπορ αυτοκινήτων της VW, εξετάζει το ενδεχόμενο νομικής δράσης κατά της VW. Εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι το κρατίδιο είχε περίπου 65.000 προνομιούχες μετοχές της VW όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.

Η Εσση ανακοίνωσε, επίσης, ότι εξετάζει προσφυγή κατά της «Volkswagen», ενώ τα κρατίδια Σλέσβιχ - Χόλσταϊν, Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, Ρηνανία - Παλατινάτο και το κρατίδιο της πόλης του Βερολίνου ανέφεραν ότι δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση.

Οι μετοχές της VW, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, βυθίστηκαν μετά την αποκάλυψη της απάτης από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, τον περασμένο Σεπτέμβρη, που της στοίχισε κάπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, επειδή τα κρατικά ταμεία και τα συνταξιοδοτικά ταμεία των γερμανικών κρατιδίων είχαν τζογάρει τα χρήματα των εργαζομένων σε μετοχές στα χρηματιστήρια, αντιμετωπίζουν και αυτά πρόβλημα. Συγκεκριμένα, το κρατικό συνταξιοδοτικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων στη Βαυαρία έχασε έως 700.000 ευρώ μετά τη βουτιά των μετοχών της VW, όπως ανακοίνωσε προχτές το κρατίδιο, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να καταθέσει προσφυγή το Σεπτέμβρη στο περιφερειακό δικαστήριο του Μπράουνσβιγκ, κοντά στα κεντρικά γραφεία της VW στο Βόλφσμπουργκ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ