Παρασκευή 22 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
42ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις τις επόμενες μέρες

Αθλητικές δραστηριότητες, εκθέσεις, ομιλίες, λαϊκά γλέντια και πολλά άλλα περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις που γίνονται αυτή την περίοδο ανά την Ελλάδα, στο πλαίσιο του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με κεντρικό του σύνθημα «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή - "Να προχωράς κι εσύ, καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία" (Ναζίμ Χικμέτ)».

Συγκεκριμένα, τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται εκδηλώσεις ως εξής:

Στις Λίμνες Αργολίδας, γίνεται προφεστιβαλική εκδήλωση σήμερα Παρασκευή.

Στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5.

Στη Σκακιέρα Αμαλιάδας, αύριο Σάββατο, εκδήλωση με ομιλία από την Χριστίνα Κορδονούρη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, θεατρικό από ομάδα της ΚΝΕ και συναυλία.

Στην Πάτρα, στην πλατεία Παναχαϊκής στην Αγυιά, αύριο Σάββατο, εκδήλωση με λαϊκό γλέντι, επίδειξη από τοπικές πολιτιστικές και αθλητικές ομάδες. Θα μιλήσει η Ιφιγένεια Αθανασούλα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

Στο Βαθύ Ιθάκης, αύριο Σάββατο, γίνεται εκδήλωση με ιστορικό μουσικό αφιέρωμα από ομάδα μαθητών στο Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου, ομιλία από τον Σπύρο Καμπίτση, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, έκθεση για τον ΔΣΕ, αθλητικές δραστηριότητες και βιβλιοπωλείο.

Στον Αγ. Κήρυκο Ζακύνθου, την Κυριακή 24 Ιούλη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ, θεατρικό από ομάδα της ΚΝΕ και λαϊκό γλέντι.

Στη Λευκάδα, την Κυριακή 24 Ιούλη, θα γίνει εκδήλωση στην Εξάνθεια.

Σε Ικαρία και Κρήτη

Σήμερα Παρασκευή, στον Εύδηλο της Ικαρίας διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Η συμβολή της Ικαρίας στον αγώνα του ΔΣΕ», ενώ τη Δευτέρα 25 Ιούλη γίνεται εκδήλωση στον Αγ. Κήρυκο με θέμα «Το Προσφυγικό χτες και σήμερα, παράλληλες διαδρομές, ίδιες αιτίες. Αναφορά στην τοπική εμπειρία». Και στις δυο εκδηλώσεις θα υπάρχουν έκθεση αρχειακού υλικού, βιβλιοπωλείο, προβολές, παιδότοπος.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, η Τομεακή Οργάνωση Χανίων της ΚΝΕ τιμά τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, της μάχης του Βουτά, αλλά και τους εξόριστους κομμουνιστές της Γαύδου. Συγκεκριμένα, διοργανώνει φεστιβαλική εκδήλωση στην Παλαιόχωρα, την Τρίτη 26 Ιούλη, που θα περιλαμβάνει: Ιστορικό περίπατο στα σημεία της μάχης του Βουτά στις 6 μ.μ., αποκάλυψη μνημείου στον Βουτά στις 7 μ.μ. και φεστιβαλική εκδήλωση στην Παλαιόχωρα στις 9 μ.μ.

Ακόμα, το Συμβούλιο Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ διοργανώνει διήμερη εκδρομή στη Γαύδο στις 29 - 31 Ιούλη. Αναχωρήσεις θα γίνουν από Παλαιόχωρα την Τετάρτη 27/7 και Σφακιά την Παρασκευή 29/7. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6976677919.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ