Σάββατο 16 Ιούλη 2016 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΛΗΡΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
Απ' όλα είχε... η κληρωτίδα

Associated Press

Εύκολα, δύσκολα και... πολύ δύσκολα επεφύλαξε η κλήρωση των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων (Champions και Europa League) για τις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν σε αυτά.

Για τον 3ο προκριματικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο μίας εκ των Χάποελ Μπερ Σεβά και Σέριφ, από το Ισραήλ και τη Μολδαβία αντίστοιχα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν τη Σέριφ, τη σεζόν 2009-10, όταν είχαν προκριθεί με δύο νίκες (0-2, 1-0). Αντίθετα, όταν είχαν αντιμετωπίσει την ισραηλινή ομάδα (τη Μακάμπι Τελ Αβίβ) το 2010, είχαν αποκλειστεί από την 3η προκριματική φάση του Europa League.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του θρυλικού Αγιαξ. Το 2010 - 2011 οι Θεσσαλονικείς είχαν αποκλειστεί στη μεταξύ τους «κόντρα» με δύο ισοπαλίες (1-1 εκτός και 3-3 εντός). Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο Αμστερνταμ την Τρίτη 26/7 και ώρα 21.45.

Δύσκολο το έργο και της ΑΕΚ, που στις 28 Ιούλη θα πρέπει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στη Γαλλία κόντρα στην ιστορική Σεντ Ετιέν. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 4 Αυγούστου.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, αν περάσει (που όπως όλα δείχνουν θα το καταφέρει) το εμπόδιο της Οντ, θα έχει ακόμα δυσκολότερο έργο, καθώς κληρώθηκε με την ολλανδική Αλκμάαρ. Ο πρώτος αγώνας στην Ολλανδία στις 28 Ιούλη και η ρεβάνς στους Ζωσιμάδες στις 4 Αυγούστου.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός, αντίθετα από τους δύο παραπάνω, έχει ευκολότερο αλλά «πονηρό» δίδυμο αντιπάλων. Η κληρωτίδα τους «έριξε» με τη σουηδική ΑΪΚ Στοκχόλμης ή τη Γιουρόπα από το Γιβραλτάρ (επί της οποίας προχτές, στη μεταξύ τους αναμέτρηση, η ΑΪΚ επικράτησε δύσκολα εντός έδρας με 1-0). Οι «πράσινοι» θα αγωνιστούν εκτός έδρας στις 28 Ιούλη και ο επαναληπτικός θα γίνει στις 4 Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ