Παρασκευή 15 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΓΑΛΛΙΑ
Ισραηλινές αντιδράσεις για τις συναντήσεις του Ερό με στελέχη της Χεζμπολάχ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Την έντονη αντίδραση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η συνάντηση του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό, ο οποίος, ολοκληρώνοντας την Τετάρτη διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Λίβανο, συναντήθηκε με δύο στελέχη της σιιτικής λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση, που έγραψε με μία μάλλον «διόλου διπλωματική» γλώσσα, παρότρυνε το Παρίσι να ακολουθήσει το παράδειγμα αραβικών χωρών που, τον περασμένο Μάη, αποφάσισαν (στο πλαίσιο απόφασης του Αραβικού Συνδέσμου) να συμπεριλάβουν τη Χεζμπολάχ στη μαύρη λίστα των οργανώσεων που υποστηρίζουν την τρομοκρατία. «Είναι κρίμα που ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών δεν συμβουλεύτηκε αραβικές χώρες που δεν κάνουν καμία διάκριση ανάμεσα στη στρατιωτική και την πολιτική πτέρυγα της Χεζμπολάχ. Είναι σαφές ότι ο υπουργός Ερό δεν θα συναντιόταν με την "πολιτική πτέρυγα" του Ισλαμικού Κράτους», σημειώνεται χαρακτηριστικά στη χτεσινή ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου.

Αφορμή για την αντίδραση αυτή έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες της λιβανέζικης ειδησεογραφικής ιστοσελίδας «Αλ Τζουμχούρια», η συνάντηση που είχε την Τρίτη στη Βηρυτό ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών με τον επικεφαλής διεθνών σχέσεων της Χεζμπολάχ Αμάρ αλ Μουσάουι και με τον βουλευτή του κόμματος «Πίστη στο Μπλοκ της Αντίστασης» που πρόσκειται επίσης στη Χεζμπολάχ, Αλί Φαγιάντ.

Ο Ερό στο πλαίσιο επίσημων συναντήσεων που είχε στη Βηρυτό με πολιτικούς αξιωματούχους διαβεβαίωσε ότι το Παρίσι «θα βοηθήσει» τη χώρα στον τερματισμό της μακράς πολιτικής κρίσης που εμποδίζει από το Μάη του 2014 την εκλογή νέου προέδρου μετά τη λήξη της θητείας του Μισέλ Σουλεϊμάν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ