Παρασκευή 15 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
«Αντιτρομοκρατική» ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.--

Νέες περιπολίες μονάδων ειδικών τμημάτων της αστυνομίας ξεκίνησαν προχτές σε κεντρικά σημεία της Κωνσταντινούπολης, όπως η πολυσύχναστη λεωφόρος Ιστικλάλ, στο πλαίσιο της «αντιτρομοκρατικής» ετοιμότητας που η Τουρκία δείχνει εντός αλλά και εκτός της χώρας. Οι περιπολίες συντηρούν τις προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει το λαό ότι προωθεί μέτρα δικής του «υπεράσπισης» από την «τρομοκρατία», όταν στην πραγματικότητα η ντόπια πλουτοκρατία και έχει πρωτοστατήσει στη δημιουργία «τρομοκρατικών οργανώσεων» όπως το «Ισλαμικό Κράτος» και είναι πανέτοιμη να εμπλακεί σε νέους αιματηρούς σχεδιασμούς στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Πάντως, σημειώνουμε ότι από την Τετάρτη, η πρεσβεία της Γαλλίας ανακοινώσει ότι εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλεια αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τη χτεσινή επέτειο από την Αλωση της Βαστίλλης.

Στο μεταξύ, αφού προχτές άνοιξε το ενδεχόμενο επαναπροσέγγισης Τουρκίας - Συρίας, ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δεν παρέλειψε στη συνέχεια να ξεκαθαρίσει ότι «χωρίς αλλαγή του αλ-Ασαντ, τίποτα δε θα αλλάξει και στη στάση της Τουρκίας».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η εισαγγελία της Αγκυρας ετοίμασε το αίτημα που θα υποβληθεί στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για την έκδοση από τις ΗΠΑ (όπου μένει εδώ και χρόνια) ο ισλαμιστής επιχειρηματίας ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν, με τις κατηγορίες της καθοδήγησης τρομοκρατικής οργάνωσης αλλά και της προσπάθειας ανατροπής της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της Τουρκίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ