Τετάρτη 13 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υποκρισία της ΕΕ για τα άτομα με αναπηρία

«Τα ευχολόγια της έκθεσης για την "εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία" που ψηφίστηκε την περασμένη βδομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν μπορούν να κρύψουν ότι η αντιλαϊκή ευρωενωσιακή πολιτική δεν εξαιρεί ούτε τα άτομα με αναπηρία», σημειώνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και συνεχίζει: «Ακόμα και οι ελαφρύνσεις που ζητούνται για τις χώρες σε μνημόνιο, όπως η Ελλάδα, αφορούν μόνο τη βαριά αναπηρία ή την ακραία φτώχεια, μοιράζοντας την τελευταία μεταξύ των ΑμεΑ, καθώς οι ήδη ανεπαρκείς παροχές μειώθηκαν 50%.

Οι περικοπές σε Υγεία - Πρόνοια, η αδυναμία τους να πληρώσουν φάρμακα και αναλώσιμα, δυσκολεύει ή διακόπτει τη θεραπεία τους. Αναπηρικές συντάξεις, επιδόματα, παροχές περικόπτονται και συνδέονται με περιουσιακά κριτήρια, ενώ και τα ποσοστά αναπηρίας περικόπτονται. Η ελαστική εργασία πλήττει ιδιαίτερα τα ΑμεΑ, καθώς η υγεία τους απαιτεί σταθερό περιβάλλον. Πολλοί που εργάζονται σε ιδιωτικοποιημένες πρώην δημόσιες επιχειρήσεις απολύονται. Οι ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στη δημόσια Ειδική Αγωγή οδήγησε 200.000 ανάπηρα παιδιά εκτός εκπαίδευσης».

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ψήφισε λευκό στη συγκεκριμένη έκθεση, υπογραμμίζοντας ότι απαιτούνται: Μαζικές προσλήψεις ατόμων με αναπηρία με πλήρη δικαιώματα. Αποκλειστικά κρατικό, δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας - Ειδικής Αγωγής, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση. Δωρεάν φάρμακα, θεραπείες, πρόληψη, αποκατάσταση χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δωρεάν ένταξη στην εκπαίδευση. Στήριξη των άνεργων ατόμων με αναπηρία όσο διαρκεί η ανεργία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ