Τετάρτη 13 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Βάζει μπροστά τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη Βέροια

Ανακοίνωση για όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στη σύσκεψη το περασμένο Σάββατο

Στις αποφάσεις που πάρθηκαν κατά την πρόσφατη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου των 69 μπλόκων αναφέρεται η ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, «στη συνάντηση έγινε ξεκάθαρη η ανάγκη ενότητας και ενδυνάμωσης της κίνησης των 69 μπλόκων για να μπορέσει το κίνημα με μεγαλύτερη ακόμα δυναμική να διεκδικήσει και να καταφέρει όλα αυτά που σήμερα βαραίνουν τις πλάτες του αγρότη και τον οδηγούν στην εξαθλίωση, στη φτωχοποίηση και τον αφανισμό».

Ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη, ήταν οι επιβαρύνσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια, η φορολογική επιβάρυνση των αγροτικών νοικοκυριών, ζητήματα όπως η μη έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών του ΕΛΓΑ, επειδή η κυβέρνηση δεν έλυσε το πρόβλημα που αφορά στα έξοδα μετακίνησης των γεωπόνων εκτιμητών του Οργανισμού, ο διαχωρισμός σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, τον οποίο αντιπάλεψε στα μπλόκα το οργανωμένο αγροτικό κίνημα.

Στη σύσκεψη, αποφασίστηκε «πιο οργανωμένα και συντονισμένα να δώσουμε τη μάχη της επιβίωσής μας με τη συγκρότηση δεκάδων νέων Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα σε όλη τη χώρα, συγκρότηση Ομοσπονδιών, το δυνάμωμα και ουσιαστική λειτουργία όσων υπάρχουν. Μόνο το οργανωμένο αγροτικό κίνημα σε Συλλόγους και Ομοσπονδίες έχει τη δύναμη, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα να βάλει φρένο και στην πορεία να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν».

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιούλη ως αφετηρία της έναρξης του νέου κύκλου κινητοποιήσεων με διαμαρτυρία σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε οργανισμούς (ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ) που έχουν άμεση συνάφεια με τον αγροτικό κόσμο. Επίσης, στα μέσα του Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί ευρεία πανελλαδική σύσκεψη των Ομοσπονδιών, Μπλόκων, Επιτροπών Αγώνα, Αγροτικών Συλλόγων για την οργάνωση και το σχεδιασμό των νέων κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ