Τετάρτη 13 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Στάση εργασίας σήμερα και συγκέντρωση στο υπουργείο

Παραμένουν σε ανασφάλεια, απλήρωτοι για τον Ιούνη και το επίδομα άδειας

Από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων της «Μαρινόπουλος»
Από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων της «Μαρινόπουλος»
Σε στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) και συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας, προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα και τις αποθήκες της επιχείρησης «Μαρινόπουλος», με κάλεσμα των τεσσάρων κλαδικών σωματείων της Αττικής.

Τη σημερινή κινητοποίηση έχουν προκηρύξει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής. Με αυτήν, δίνουν συνέχεια στις εξορμήσεις, συζητήσεις και Γενικές Συνελεύσεις, που έγιναν το περασμένο Σάββατο σε δεκάδες καταστήματα στην Αττική. Εργαζόμενοι και σωματεία διεκδικούν: Αμεση καταβολή ολόκληρου του μισθού και του επιδόματος αδείας. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές τους σχέσεις.

«Είμαστε απλήρωτοι, η αγωνία μεγαλώνει, η κατάσταση σε κάθε κατάστημα χειροτερεύει!», σημειώνουν τα τέσσερα σωματεία στην κοινή τους ανακοίνωση. Υπογραμμίζουν πως, με αφορμή τη μέρα παναττικής δράσης που οργάνωσαν το περασμένο Σάββατο, έγινε ένα σημαντικό βήμα στην οργάνωση απέναντι στην επίθεση και τα σχέδια της εργοδοσίας και καλούν τους εργαζόμενους να συνεχίσουν με πρωτοβουλίες στην ίδια κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν: «Δεκάδες εργαζόμενοι της επιχείρησης μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, με μάζεμα υπογραφών και με συζήτηση, συγκροτήσαμε σε αρκετά καταστήματα επιτροπές αγώνα προτάσσοντας τα δίκαια αιτήματά μας. Πήραμε αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις! Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο! Οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις μας, δεν μπορούν να καλυφτούν με υποσχέσεις και ευχολόγια από την εργοδοσία και τα τσιράκια της, με δήθεν μελλοντικούς "σωτήρες" ή αποφάσεις δικαστηρίων που τάχα δημιουργούν ευφορία!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ