Τετάρτη 13 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ»
Αξιοποιεί κάθε μέσο για να μην πληρώσει δεδουλευμένα

Για μια ακόμα φορά, αθέτησε τις δεσμεύσεις της, αφήνοντας ξεκρέμαστους τους εργαζόμενους

Νέα σχέδια σε βάρος των εργαζόμενων εξυφαίνει η επιχείρηση σούπερ μάρκετ «Αφοί Καρυπίδη ΑΕ» (πρώην «Αρβανιτίδης»), προκειμένου να μην τους καταβάλει δεδουλευμένα 4,5 μηνών που τους χρωστάει και τα οποία διεκδίκησαν και κέρδισαν δικαστικά. Οπως καταγγέλλει το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση, η εργοδοσία «κατά την συνήθη πρακτική της» συνεχίζει να τους έχει απλήρωτους, αλλά αυτό δεν της είναι αρκετό.

Υπενθυμίζει ότι «στο δικαστήριο, που εξέτασε την αίτησή της για υπαγωγή στο άρθρο 106Β, δήλωσε με έμφαση, για την επιτυχή προφανώς υπαγωγή της, ότι θα εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι από την απαγόρευση εκτέλεσης εναντίον της. Παρ' όλα αυτά, άσκησε αίτηση ανακοπής σε αίτημα προσωρινής διαταγής κατά των αποφάσεων που εκδόθηκαν και μας δικαίωναν για τα δεδουλευμένα 4,5 μηνών.

Στη συμφωνία που κατέθεσε στο δικαστήριο (στις 15 Ιούνη) δεσμευόταν για την εξόφληση του Γενάρη, μέχρι τέλος Μάη και για μισθοδοσία δύο τουλάχιστον μηνών, που θα γινόταν μέσα στον Ιούνη. Και ενώ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την καταβολή του Γενάρη με περίσσιο θράσος καταθέτει αίτημα ανακοπής, να μην μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η εργοδοσία δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της. Και στο παρελθόν έδινε υποσχέσεις και ημερομηνίες για την καταβολή της μισθοδοσίας, δεσμευόταν στο υπουργείο Εργασίας και στα κατά τόπους τμήματα του ΣΕΠΕ, χωρίς ποτέ να ανταποκρίνεται. Με κάθε μέσο και τρόπο, φροντίζει για τα δικά της συμφέροντα. Και σ' αυτήν την περίπτωση, επιβεβαιωθήκαμε όταν λέγαμε στους συναδέλφους ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να τηρήσει το παραμικρό.

Εξακολουθεί να μας οφείλει 5 - 6 μισθούς, συνεχίζει να μας ζητάει να κάνουμε υπομονή, να βάλουμε πλάτη και να μην εκτελέσουμε τις αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων, να μη διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας. Η εταιρεία όλο το προηγούμενο διάστημα στρεφόταν κατά του Σωματείου και των εργαζομένων, κατηγορώντας μας ότι επιδιώκουμε την πτώχευση της εταιρείας». Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση «να παλέψουμε μαζί για δουλειά με δικαιώματα, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, για μια αξιοπρεπή ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ