Παρασκευή 8 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Καμίνης: Αστεγοι και διαδηλώσεις φταίνε για την έλλειψη καθαριότητας

Σε μια προσπάθεια να μετατοπίσει τις ευθύνες της διοίκησης του Δήμου Αθηναίων για την έλλειψη καθαριότητας στην πόλη, ο δήμαρχος, Γ. Καμίνης εστίασε στους άστεγους και τις διαδηλώσεις ως... επιβαρυντικούς παράγοντες.

Χαρακτηριστικά, στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οπότε και συζητήθηκε το ζήτημα της καθαριότητας και των σχετικών προβλημάτων, ο Γ. Καμίνης είπε ότι «η εικόνα της πόλης έχει επιβαρυνθεί από τα κλειστά καταστήματα, το φαινόμενο της αστεγίας, τα γκράφιτι», αλλά και τις διαδηλώσεις, κατά τις οποίες ο δήμος «αναγκάζεται» - όπως είπε - να αποσύρει κάδους από συγκεκριμένα σημεία.

Την προσπάθεια του δημάρχου στηλίτευσε ο Ν. Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι μετατοπίζει το κέντρο βάρους από τις βασικές αιτίες που είναι η έλλειψη κονδυλίων, η μη δυνατότητα των δήμων να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό, η άρνηση των ξενοδόχων να πληρώσουν το τέλος παρεπιδημούντων που τους αναλογεί και των κρατικών υπηρεσιών που συνεχίζουν να μην πληρώνουν τίποτα. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «αυτή η δημοτική πλειοψηφία ήταν εχθρική απέναντι στο δικαίωμα των συμβασιούχων για σταθερή και μόνιμη δουλειά» από την αρχή. Συμπλήρωσε ότι λείπουν οι διεκδικήσεις απέναντι στο κράτος και σε όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, την ώρα που η λαϊκή οικογένεια στενάζει. Ανέφερε, τέλος, καθημερινά προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων που δείχνουν ότι ο Δήμος δεν έχει ως προτεραιότητά του τις γειτονιές της πόλης.

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στ. Λάμπρου υπογράμμισε την απαξίωση της διεύθυνσης Μηχανολογικού από τη διοίκηση του Δήμου και κάλεσε να λυθούν βασικά προβλήματα των εργαζομένων, γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορεί να υπάρχει καθαριότητα.

Κατά τα άλλα, ο Γ. Καμίνης ανακοίνωσε τη λειτουργία εντός του καλοκαιριού Κινητού Σταθμού Μεταφόρτωσης για τα σκουπίδια και την έναρξη της διαδικασίας προμήθειας νέων οχημάτων και κάδων.

Στην ίδια συνεδρίαση, ο Ν. Σοφιανός επεσήμανε το σοβαρό κίνδυνο εκατοντάδες παιδιά να μείνουν, από την επόμενη σχολική χρονιά, εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών. Κίνδυνος που εντείνεται από το νέο σύστημα υλοποίησης του προγράμματος του ΕΣΠΑ που προβλέπει τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε δημοτικές και ιδιωτικές δομές, καθώς ανάμεσα σε άλλα η χρηματοδότηση δίνεται απευθείας στον ωφελούμενο και όχι στη δομή. Χαρακτηριστικά ο Ν. Σοφιανός ανέφερε ότι μέχρι τώρα υπάρχουν 3.300 αιτήσεις επανεγγραφής και πλέον των 3.000 νέες αιτήσεις. Το γεγονός επιβεβαίωσε η διοίκηση του Δήμου, σημειώνοντας ότι «θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε αρκετές θέσεις». Ομως, με βάση τα στοιχεία, πολλά παιδιά θα μείνουν εκτός, αφού οι 75 παιδικοί σταθμοί του Δήμου φιλοξενούν 5.500 θέσεις και από αυτές οι 1.025 υπολογίζεται να διατεθούν για τους ωφελούμενους του προγράμματος ΕΣΠΑ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org