Πέμπτη 9 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΗ ΑΕ
Πρωτοβουλίες για αναδιαρθρώσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

«Η ΔΕΗ θα πάρει πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα και σίγουρα θα συμβάλουμε με τις προτάσεις μας ώστε να ανοίξει η αγορά στα ποσοστά που προβλέπει ο πρόσφατος νόμος και αυτό να γίνει με το σωστό τρόπο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Αναφερόμενος στην προοπτική των επιχειρηματικών συμπράξεων της ΔΕΗ με άλλους επιχειρηματικούς ομίλους, εστίασε τόσο στο κομμάτι της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας όσο και στη λιανική αγορά. Οπως είπε, η πρόταση της ΔΕΗ αφορά συγκεκριμένη συνεργασία για την κατασκευή δεύτερης μονάδας στη Φλώρινα με τη συμμετοχή της ΔΕΗ, των ιδιοκτητών ορυχείων της περιοχής αλλά και ενός τρίτου εταίρου. Επίσης, προανήγγειλε τη διενέργεια ειδικής μελέτης, εκ μέρους της ΔΕΗ, για το θέμα των συμπράξεων στη λιανική.

Την ίδια ώρα, στις βλέψεις της ΔΕΗ είναι η επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην Αλβανία, μέσω ίδρυσης θυγατρικής εταιρείας. Οπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, η Αλβανία έχει ένα τεράστιο υδροδυναμικό και πρόσθεσε ότι όποιος επενδύσει στην Αλβανία και ειδικά στα υδροηλεκτρικά θα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, επισημαίνοντας ότι είναι πρόωρο ακόμα να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες.

Σχετικά με την παρεχόμενη «έκπτωση» κατά 15% στα τιμολόγια των «συνεπών οικιακών και εμπορικών καταναλωτών», κάλεσε τους πελάτες της ΔΕΗ να προχωρήσουν σε διακανονισμό των χρεών τους έως το τέλος του Ιούνη ώστε να εκμεταλλευτούν τη ρύθμιση. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε, στόχος της ΔΕΗ είναι να δοθεί τέλος στην ασυδοσία ενόψει του ανοίγματος της αγοράς ηλεκτρισμού. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ μιας αγοράς με μεγαλύτερο αριθμό προμηθευτών, με όρους που δεν θα προκαλούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Κάνουν έκπτωση αλλά σε όσους μπορούν να πληρώνουν, μόνο που οι περισσότεροι δεν μπορούν γι' αυτό τα χρέη στη ΔΕΗ έφτασαν σε τεράστια ύψη. Την ίδια ώρα, μειώνουν διαρκώς τα λαϊκά εισοδήματα, ενισχύοντας τη φοροληστεία με άμεσους και έμμεσους φόρους.

Να σημειωθεί ότι στις 30 Ιούνη συγκαλείται η ετήσια Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθεί και θα ληφθεί απόφαση για την πώληση και μεταβίβαση μετοχών του ΑΔΜΗΕ σε «στρατηγικό επενδυτή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ