Τρίτη 7 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
Διεκδικεί ρόλο σε όλο και περισσότερες πτυχές της ΝΑΤΟικής δράσης

Δεν υπάρχει περίσταση που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να μη δείξει την πρεμούρα της να αναλάβει ρόλο σε όλο και περισσότερες πτυχές της δράσης της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας, εμπλέκοντας βαθύτερα το λαό στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.

Σε αυτό το πλαίσιο, λίγες μέρες μετά την επίσκεψη στην Αθήνα του Πολωνού υπουργού Αμυνας για συζητήσεις με τον Ελληνα ομόλογό του και ένα μήνα πριν τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, εκεί όπου αναμένεται να παρθούν νέες αποφάσεις προς παραπέρα ενίσχυση της επιθετικής του δράσης στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα διμερείς συνομιλίες επί θεμάτων Αμυντικής Τυποποίησης, μεταξύ αντιπροσωπείας του Κέντρου Τυποποίησης, Κωδικοποίησης και Διασφάλισης Ποιότητας της Πολωνίας (WCSJiK) και του Στρατιωτικού Πολυτεχνείου της Βαρσοβίας (Military University of Technology - MUT) και επιτελών του ΓΕΕΘΑ.

Οπως ανακοινώθηκε, «τα βασικά αντικείμενα των συνομιλιών διέλαβαν: Την πρωτοβουλία Ελλάδας - Πολωνίας για την εκπόνηση Στρατηγικής Εκπαίδευσης στην Τυποποίηση ΝΑΤΟ, επ' ωφελεία της Συμμαχίας. Την συνεργασία των 2 χωρών για την πραγματοποίηση εξειδικευμένων εκπαιδευτικών ενοτήτων επί της Τυποποίησης ΝΑΤΟ. Τις προοπτικές σύμπραξης για την ανάπτυξη κοινών τεχνικών προδιαγραφών, εντός του πλαισίου αμοιβαία αποδεκτών πιστοποιήσεων προϊόντων αμυντικού υλικού»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ