Τετάρτη 1 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών και γονιών το Σάββατο

Κάλεσμα σε όλες τις Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων, σε όλους τους γονείς να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται το Σάββατο 4 Ιούνη μαζί με τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης απευθύνει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής. Το συλλαλητήριο αποτελεί τον πρώτο σταθμό των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών που αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία με επόμενο την 24ωρη απεργία του κλάδου στις 8 Ιούνη.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων έχουν καλέσει σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις στις 4 Ιούνη, στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια και στις 8 Ιούνη, στις 12 το μεσημέρι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια. Διεκδικώντας: Να μην απολυθεί κανένας αναπληρωτής. Κανένα παιδί έξω από το ολοήμερο. Να μην κλείσει κανένα νηπιαγωγείο. Να λειτουργήσουν όλες οι δομές της Ειδικής Αγωγής.

Στο στόχαστρο είναι η πολιτική της κυβέρνησης που αντί για μόνιμους διορισμούς για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά, επιχειρεί να τα «εξαφανίσει», κόβοντας ώρες και μαθήματα, με ενδεικτικές τις ρυθμίσεις για το ολοήμερο. Εκεί, το υπουργείο, κάτω από την πίεση και κινητοποιήσεων και μετά τις δίκαιες αντιδράσεις στην υπουργική απόφαση που πετούσε ξεκάθαρα έξω από τα ολοήμερα τα παιδιά των ανέργων, έφερε εγκύκλιο που προβλέπει τη φοίτηση σε αυτά των εργαζομένων, όσων έχουν κάρτα ανεργίας και όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ωστόσο, επιμένει στο να θέτει και να περιγράφει προϋποθέσεις για την εγγραφή των παιδιών στα ολοήμερα δημοτικά, αντί για μία απλή αίτηση του γονιού, ενώ επεκτείνει αυτές τις προϋποθέσεις και στα ολοήμερα νηπιαγωγεία. Την ίδια στιγμή, με τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα των δημοτικών με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και τις προσθαφαιρέσεις μαθημάτων οδηγεί στην έξοδο από τα σχολεία χιλιάδες εκπαιδευτικούς που για χρόνια δούλευαν ως αναπληρωτές. Ενώ εκατοντάδες νηπιαγωγεία απειλούνται με κλείσιμο μετά τον ελάχιστο αριθμό μαθητών που έθεσε η κυβέρνηση ως όρο για τη συγκρότηση τμημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ