Τετάρτη 1 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ναζίμ Χικμέτ: Το όνομα που γίνεται μουσική και κόσμος»

Με αυτόν τον τίτλο καλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού το 8ο Γυμνάσιο Αθηνών και ο Φοιτητικός Σύλλογος Τούρκικων Σπουδών, προς τιμήν του μεγάλου Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιούνη, στις 7.30 το απόγευμα στο STUDIO NEW STAR ART CINEMA (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33 - πλ. Αμερικής).

Πρόκειται για τη θεατρική διασκευή της «Τάνια», που εμπεριέχεται στο μνημειώδες έργο του Ναζίμ Χικμέτ «Ανθρώπινα Τοπία της πατρίδας μου». Το έργο αυτό γράφτηκε από τον Χικμέτ στη φυλακή. Θεωρείται το βασικότερο, ίσως, έργο του Τούρκου ποιητή που δυστυχώς δεν έχει μεταφραστεί στο σύνολό του στα Ελληνικά και παραμένει έτσι άγνωστο στο ελληνικό κοινό. Η «Τάνια» δεν είναι παρά ποιητική αναφορά του Χικμέτ στη θρυλική Σοβιετική Κομσομόλα Ζόγια που, κρατώντας ηρωική στάση απέναντι στα βασανιστήρια των ναζί, έδωσε τη ζωή της στον αντιφασιστικό αγώνα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής, της Ενωσης Γονέων 6ου Διαμερίσματος Αθήνας και της Ενωσης Γονέων Γαλατσίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ