Τετάρτη 1 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Jazz+Πράξεις» στην Πάτρα

Tania Giannouli Ensemble

Copyright:Ilias Bourgiotis

Tania Giannouli Ensemble
Συνεχίζει και φέτος τη δημιουργική του πορεία το τριήμερο τζαζ «Jazz+Πράξεις 2016», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, με τη διοργανωτική φροντίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, φιλοδοξώντας να αποτυπώσει για μια ακόμη φορά το χαρακτηριστικό του ίχνος και να καταστήσει την αχαϊκή πρωτεύουσα τόπο συνάντησης και εστία γόνιμου μουσικού «διαλόγου».

Ο ατμοσφαιρικός χώρος του Αίθριου του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου θα είναι το σημείο αναφοράς των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 2, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιούνη. Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών, κάποια από τις συναυλίες του ή όλο το τριήμερο θα μεταφερθούν στην αίθουσα «Αίγλη».

Εχοντας καταγραφεί ως μια από τις πιο ζωντανές και απαιτητικές δράσεις στο συναυλιακό χάρτη του είδους στη μακρόχρονη παρουσία του, το «Jazz+Πράξεις» επιφυλάσσει στους πολυάριθμους θερμούς φίλους του τρεις μοναδικές βραδιές, καταθέτοντας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει κορυφαία ονόματα από την παγκόσμια και την ελληνική μουσική σκηνή. Τέσσερα σπουδαία σχήματα θα ανέβουν στη σκηνή, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη άποψη, από διαφορετική κάθε φορά εκκίνηση και οπτική και καταθέτοντας τις ιδέες τους, τον αυτοσχεδιαστικό οίστρο τους, τη φαντασία και τις μελωδικές και ρυθμικές προτάσεις τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο διεθνούς φήμης ξένες συμμετοχές το Joachim Kuhn Trio και το ντουέτο των Andy Sheppard-Rita Marcotulli. Το πρόσφατο τρίο του κορυφαίου, διάσημου, παγκοσμίου φήμης, Γερμανού πιανίστα και συνθέτη - θρύλου της τζαζ σκηνής, Joachim Kuhn, που μόλις κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Beauty & Truth» στη διάσημη δισκογραφική εταιρεία «ACT Records», θα παρουσιάσει ένα ολόφρεσκο ρεπερτόριο με εμπνευσμένες διασκευές πασίγνωστων κομματιών των Doors («Τhe End» και «Riderson the Storm»), Gil Evans-Miles Davis («Blues for Pablo»), Stand High Patrol («Sleep on it»), Ornette Coleman («Beauty and Truth»), με το δικό του ιδιοσυγκρασιακό κριτήριο και με επιλεγμένες προσωπικές του συνθέσεις, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια και ποιότητα.

Ο Βρετανός σαξοφωνίστας Andy Sheppard και η Ιταλίδα πιανίστρια και συνθέτρια Rita Marcotulli ενώνουν δημιουργικά τις δυνάμεις τους σε ένα εκλεκτικό ντουέτο, παρουσιάζοντας κορυφαίες στιγμές της κοινής τους πορείας, όπως καταγράφηκε σε άλμπουμ τους όπως «On the edge of a perfect moment» κ.ά.

Εκτός των μεγάλων διεθνών συμμετοχών, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και το Tania Giannouli Ensemble με τη θυελλώδη πορεία σε Ελλάδα και εξωτερικό (πλήθος βραβεύσεις και εγκωμιαστικές κριτικές), ενώ υπογραμμίζεται και η τοπική μουσική δημιουργία με το Sakis Tsinoukas Trio (δύο εκλεκτοί μουσικοί της περιοχής συμπράττουν με έναν καταξιωμένο στην Αθήνα μουσικό, που θα ανοίξει το τριήμερο).

Στο Tania Giannouli Ensemble συμμετέχουν οι μουσικοί: Τάνια Γιαννούλη (πιάνο), Αλέξανδρος Μποτίνης (τσέλο), Guido De Flavis (σαξόφωνα), Σόλης Μπαρκής (κρουστά). Η μουσική του Tania Giannouli Ensemble έχει στοιχεία αυτοσχεδιασμού, μουσικής δωματίου με επιρροές από avant-garde του 21ου αιώνα, post-impressionism, σύγχρονης ευρωπαϊκής τζαζ, αλλά και πιο world ακουσμάτων, δημιουργώντας μια εξαιρετική εμφάνιση στις ζωντανές εμφανίσεις.

Στο Sakis Tsinoukas Trio συμπράττουν οι Αχαιοί μουσικοί Σάκης Τσινούκας και Παναγιώτης Κωστόπουλος με τον κοντραμπασίστα Ντίνο Μάνο, που δραστηριοποιείται με επιτυχία στην Αθήνα. Ο Σάκης Τσινούκας, με σπουδές τζαζ στην Ολλανδία, έχει παίξει με σημαντικούς μουσικούς (Κώστας Κωνσταντίνου, Δημήτρης Τσάκας, Σοφία Νοητή, Σωτήρης Ντούβας, Γιώργος Γεωργιάδης, Σπήλιος Καστάνης, Παντελής Μπενετάτος, Γιώργος Μεταξάς, Βασίλης Στεφανόπουλος, Κλέων Αντωνίου, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος).

Τιμή εισιτηρίου ανά βραδιά: 10 ευρώ. Τιμή ενιαίου εισιτηρίου (για όλο το τριήμερο): 22 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ