Τρίτη 24 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΣ
Κινητοποίηση στη Σύνοδο Πρυτάνεων

Κινητοποίηση στην Αγριά του Βόλου, όπου πραγματοποιούνταν οι εργασίες της 81ης Συνόδου Πρυτάνεων, με αντικείμενο συζήτησης το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των πανεπιστημίων και των επιτροπών ερευνών, τη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων και την αποτίμηση του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, οργάνωσε το Σάββατο 21 Μάη η Γραμματεία Μαγνησίας του ΜΑΣ.

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση καταδίκασαν την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Παιδεία, σημειώνοντας ότι η αιτία για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί βρίσκεται στην τεράστια υποχρηματοδότηση, καθώς τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεπεράσει το 80% η μείωση των χρημάτων για ΑΕΙ - ΤΕΙ, έγινε «κούρεμα» των αποθεματικών των σχολών 2 φορές, μία το 2012 και το 2015, ενώ στο προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2016 προβλέπονται νέες μειώσεις 20%.

Υπογράμμισαν τη δύναμη του συλλογικού οργανωμένου αγώνα, της συμμαχίας όλων όσοι πλήττονται απέναντι στον κοινό εχθρό, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, το κεφάλαιο και τόνισαν ότι θα εντείνουν τον αγώνα διεκδικώντας: Να επιστραφούν τώρα τα αποθεματικά των σχολών. Επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των φοιτητών για σίτιση - στέγαση - βιβλία - σημειώσεις - αναλώσιμα - μεταφορές. Ακίνητα των Ιδρυμάτων και δημόσια κτίρια να μετατραπούν σε Εστίες στην ευθύνη του κράτους. Επίδομα ενοικίου, δωρεάν δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους κάνουν αίτηση και δεν μπαίνουν σε Εστία. Κανένας φοιτητής έξω από εργαστήριο ή θεωρία. Κανένα υπεράριθμο εργαστηριακό τμήμα ή θεωρία. Αποκλειστικά δωρεάν δημόσιες σπουδές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ