Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 15 Ιούνη, με ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα και στα γραφεία των περιφερειαρχών και υπουργείων σε όλη τη χώρα, αποφάσισε η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ, μετά από πρόταση της ΔΗΠΑΚ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της που έγινε την περασμένη Παρασκευή. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ συνεδρίασε μετά από μεγάλο διάστημα, επιβεβαιώνοντας και η τελευταία συνεδρίασή της τον πλήρη εκφυλισμό των ανώτερων οργάνων της. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση:
Για τον κυβερνητικό διάλογο για την Παιδεία, επιχειρήθηκε ανατροπή προηγούμενης απόφασης της ΔΕ για μη συμμετοχή. Με το επιχείρημα ότι η πρώτη φάση του «Εθνικού Διαλόγου» έχει ολοκληρωθεί, συμφώνησαν (εκτός από τη ΔΗΠΑΚ) στο διάλογο που θα ακολουθήσει, στο ΕΣΥΠ και αλλού, να εκπροσωπήσουν την ΠΟΣΔΕΠ οι δύο «μεγάλες» παρατάξεις: ΑΣΚΕΥ και Συνάντηση Πανεπιστημιακών Δασκάλων και μάλιστα οι θέσεις με τις οποίες θα παραστεί η Ομοσπονδία να διαμορφωθούν με ηλεκτρονική διαβούλευση! Η ΔΗΠΑΚ επανέλαβε τη θέση της ότι ο «διάλογος» αυτός είναι προσχηματικός, καθώς αποτελεί μνημονιακή επιταγή για τη νομοθέτηση όλων των μέτρων της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ στο σύνολο της Εκπαίδευσης. Μέτρα που οδηγούν στο βάθεμα της ιδιωτικοποίησης και των ταξικών φραγμών. Για το πρόγραμμα μαθητείας νέων διδακτόρων, η ΔΗΠΑΚ κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος το οποίο υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία ως βάση... για σχετική απόφαση της ΠΟΣΔΕΠ, αλλά με ενστάσεις σε διάφορα... σημεία του, οι οποίες θα συζητηθούν ηλεκτρονικά!
Με ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) ΑΕΙ ξεκαθαρίζει ότι απορρίπτει τους «κόφτες» των εργασιακών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και μορφωτικών δικαιωμάτων, καλεί τους Συλλόγους ΔΕΠ να συμμετάσχουν με αποφάσεις τους στις εκδηλώσεις ενάντια στο νόμο - λαιμητόμο και το νέο μνημόνιο - «κόφτη» των δικαιωμάτων των εργαζομένων, να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων μέχρι την πρώτη βδομάδα του Ιούνη για την απεργία στις 15/6, με αιτήματα, μεταξύ άλλων: