Τετάρτη 18 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Τροπαιούχος η ΑΕΚ

Με το γκολ του ο Π. Μάνταλος άνοιξε το δρόμο της ΑΕΚ για τη χτεσινή κατάκτηση του Κυπέλλου

Icon

Με το γκολ του ο Π. Μάνταλος άνοιξε το δρόμο της ΑΕΚ για τη χτεσινή κατάκτηση του Κυπέλλου
Η επιστροφή της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία, μετά την περιπέτειά της σε Β' και Γ' Εθνική, σφραγίστηκε χτες και με την επιστροφή στις επιτυχίες, καθώς κατέκτησε το τρόπαιο του Κυπέλλου. Στον... πολύπαθο τελικό, που έγινε στο άδειο (πλην 300 ατόμων με προσκλήσεις) ΟΑΚΑ, η Ενωση επικράτησε με 2-1 του πρωταθλητή Ολυμπιακού κατακτώντας τίτλο μετά από 5 χρόνια (το 2011 είχε πάρει το ίδιο τρόπαιο). Αυτό είναι το 15ο κύπελλο που κατακτά η ΑΕΚ στην ιστορία της. Ας σημειωθεί ότι η ΑΕΚ είναι η μόνη ομάδα που νίκησε φέτος δύο φορές τον Ολυμπιακό καθώς είχε προηγηθεί η νίκη στο πρωτάθλημα, στο ίδιο γήπεδο.

Σε έναν αγώνα που ήταν μέτριος από πλευράς θεάματος, χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες, οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν απέναντι στον Ολυμπιακό, που προερχόταν από σχεδόν ένα μήνα αγωνιστικής απραξίας, να έχουν μεγαλύτερη δίψα για την επιτυχία. Η ΑΕΚ, αν και έδειξε να προσέχει τα νώτα της στο α' μέρος παραχωρώντας χώρο στον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν μπορούσε να τον αξιοποιήσει, κατάφερε να προηγηθεί στο 38' με κεφαλιά του Μάνταλου έπειτα από σέντρα του Βάργκας. Στο β' μέρος και οι δυο αντίπαλοι έδειξαν να ανεβάζουν ρυθμούς, χάνοντας από μια σημαντική ευκαιρία με το «καλημέρα» (Βάργκας - Κασάμι). Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός μπροστά, ωστόσο η ΑΕΚ με μια υποδειγματική αντεπίθεση έκανε το 2-0 με τον Τζεμπούρ (51'). Με την ομάδα του πίσω στο σκορ ο Μάρκο Σίλβα έριξε στον αγώνα τους Ντομίνγκεζ, Ιντέγε, Πάρντο προκειμένου να της δώσει νέα ώθηση, ωστόσο η ΑΕΚ κατάφερε να αμυνθεί σωστά κρατώντας τους αντιπάλους μακριά από τα καρέ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεσή του, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν αρχικά το δοκάρι του Μαζουακού στο 80' και πέντε λεπτά μετά η μείωση του σκορ με τον Ντομίνγκεζ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Κασάμι (53' Ιντέγε), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ερνάνι (53' Πάρντο), Φουστέρ (65' Ντομίνγκες), Πουλίδο.

ΑΕΚ: Ανέστης, Ντίντακ Βιλά, Κολοβέτσιος, Αρθο, Γκάλο, Σιμόες, Μάνταλος (81' Τζανετόπουλος), Γιόχανσον, Βάργκας (58' Μπακάκης), Αραβίδης, Τζεμπούρ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ