Τετάρτη 18 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
«Χάλκινη»... τορπίλη ο Χρήστου

Το πρώτο της μετάλλιο στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, που διεξάγεται στο Λονδίνο, πανηγυρίζει από χτες η ελληνική αποστολή, με τον Απόστολο Χρήστου να κατακτάει το χάλκινο στον τελικό των 100 μ. ύπτιο. Συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις στο αγώνισμα, που είχαν αρχίσει από τα προκριματικά και συνεχίστηκαν στον ημιτελικό, ο νεαρός κολυμβητής έκανε μια πολύ καλή κούρσα και στον τελικό και παρά το γεγονός ότι έμεινε μακριά από τον καλό χρόνο των ημιτελικών (53.36) το 54.19 που έφερε του έδωσε την τρίτη θέση. Αυτή μάλιστα την μοιράστηκε με τον Ιταλό Σιμόνε Σαμπιόνι, που σημείωσε τον ίδιο χρόνο. Το χρυσό κατέκτησε ο Γάλλος Ταμίλ Λακούρτ (53.79) και το αργυρό ο Ρώσος Γκριγκόρι Ταράσεβιτς (53.89).

Ωστόσο, πέραν του χάλκινου μεταλλίου οι αξιόλογες εμφανίσεις από τα μέλη της ελληνικής αποστολής συνεχίστηκαν και χτες. Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης κατάφερε να πάρει την 5η θέση στον τελικό του 100 μ. πρόσθιο με χρόνο 1.00.66.

Επίσης, σε ρότα μεταλλίου στα 200 μ. Μεικτής Ατομικής βρίσκεται και ο Ανδρέας Βαζαίος που προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος, έχοντας μάλιστα τον καλύτερο χρόνο από τα ημιτελικά με 1.58.47, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ (το παλιό είναι 1.58.92, του ίδιου). Μέχρι τον ημιτελικό των 100 μ. ελεύθερο κατάφερε να φθάσει η Νόρα Δράκου, όπου ήταν 6η στη σειρά της με χρόνο 55.17 και δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ