Πέμπτη 5 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενα αλλιώτικο σχολείο στο Ελληνικό...

Μια διαφορετική εικόνα αντίκρισαν τα μέλη του ΚΚΕ που επισκέφτηκαν πριν περίπου 10 μέρες το χώρο φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού. Η αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Νότιου Τομέα Αθήνας του Κόμματος βρέθηκε στο χώρο για να μιλήσει με τους πρόσφυγες, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διαμονή τους.

Οπως μας λένε, όμως, συνάντησαν μια μεγάλη έκπληξη: κατά τη συζήτηση με πρόσφυγες στο χώρο του Χόκεϊ, τους πλησίασε μια νέα κοπέλα λέγοντας στα αγγλικά: «Εγώ είμαι δασκάλα, θέλετε να δείτε την τάξη μου;». Οταν την ακολούθησαν στον πάνω όροφο και αφού διάνυσαν ένα στενό διάδρομο ανάμεσα από σκηνές, η Σαβίτα τράβηξε μια κρεμασμένη κουβέρτα και περήφανα τους παρουσίασε την τάξη που έφτιαξε με τα χέρια της.

Βρίσκεται ανάμεσα σε δύο σκηνές, καταλαμβάνει χώρο ελάχιστα τετραγωνικά, στο πάτωμα έχει στρωμένη μια κουβέρτα και γύρω - γύρω, για να γράφουν οι μαθητές, «μπόγοι» από κουβέρτες μετατρέπονται σε θρανία. Στην απέναντι τζαμαρία, τα κολλημένα χαρτιά χρησιμεύουν ως πίνακας και στη γωνία του πίνακα, σε ένα μικρό χαρτάκι, είναι γραμμένα τα ονόματα των μαθητών με τα σύμβολα της παρουσίας τους: Το «απουσιολόγιο», εξηγεί η δασκάλα. «Είναι λίγο μικρή και στενή, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε», αναφέρει. Αυτοσυστήνεται λέγοντας ότι είναι 19 χρονών από το Αφγανιστάν και ότι έφτασε στην Ελλάδα μαζί με τις δύο αδερφές της. Τελικός προορισμός τους είναι η Γερμανία, όπου βρίσκεται ο αδερφός τους. Εμαθε καλά Αγγλικά στο Αφγανιστάν, πληρώνοντας για τα μαθήματα, όπως είπε. Τώρα έχει 14 νεαρές Αφγανές μαθήτριες και προσπαθεί να τους μάθει Αγγλικά για να συνεννοούνται στο νέο ξεκίνημα της ζωής τους.

Η Σαβίτα δεν ζήτησε τίποτα για τον εαυτό της. Θέλει ένα χώρο λίγο καλύτερο και με πίνακα για να γράφει. Οπως είπε, η «τάξη» της χρειάζεται επιπλέον τετράδια, στυλό και κάποια βιβλία Αγγλικών. Πήρε την υπόσχεση πως οι κομμουνιστές θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, ώστε να βοηθηθεί στην προσπάθειά της και να αποκτήσουν οι μαθήτριές της τα απαραίτητα για τη μελέτη τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ΟΓΕ στα σχολεία(2016-07-24 00:00:00.0)
Πρωτοβουλία για τους πρόσφυγες(2015-09-26 00:00:00.0)
Δράση για τα προβλήματα των προσφύγων(2008-02-21 00:00:00.0)
Πανελλαδικό συλλαλητήριο σήμερα για την Παιδεία στην Αθήνα(2004-12-10 00:00:00.0)
Παιδιά πεθαίνουν από το κρύο(2002-12-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ