Πέμπτη 28 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Πάει για... χρυσό

Μετά τον υφυπουργό Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, που την περασμένη βδομάδα μιλούσε για τη «σημασία του ερασιτεχνικού αθλητισμού» σε συνέδριο... επιχειρηματιών και χορηγών, ήταν η σειρά του Σ. Φάμελλου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, να χτυπήσει. Μιλώντας προ ημερών στην έναρξη των λεγόμενων «πανελλήνιων μαθητικών πρωταθλημάτων σκακιού», που φέτος πραγματοποιήθηκαν στη Χαλκιδική, μας είπε ότι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «βασική προτεραιότητα είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός που οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν εγκαταλείψει τελείως»!

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ενώ παλιότερα «η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός έγιναν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης για πάνω από μια εικοσαετία, από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», σήμερα... «ευτυχώς είναι από εκείνους τους τομείς κοινωνικής πρόνοιας που στον ΣΥΡΙΖΑ ιεραρχούμε πολύ ψηλά»!

Προφανώς εκ παραδρομής «ξέχασε» ότι η «δεύτερη φορά αριστερά» κυβέρνηση καρατόμησε την ήδη περικομμένη επιχορήγηση στις Ομοσπονδίες, που ειδικά σε ό,τι αφορά την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία έπεσε από τα 170.000 ευρώ το 2015 στο ...αστρονομικό ποσό των 145.000 φέτος, το οποίο μόλις και μετά βίας καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα.

Για να καταλάβει όμως κανείς το «μεγαλείο» της δήλωσης αυτής πρέπει να έχει υπόψη του ότι ο ΣΥΡΙΖΑίος εκπρόσωπος τα είπε χαιρετίζοντας μια διοργάνωση που αξιοποιεί τους αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» του Υ.ΠΑΙ.Θ. για να εξασφαλίσει κέρδη στους ξενοδόχους και στην ίδια τη Σκακιστική Ομοσπονδία από την αφαίμαξη των γονιών, αφού για να συμμετάσχουν στους τελικούς αγώνες στους οποίους είχαν «προκριθεί» οι 724 μαθητές θα έπρεπε υποχρεωτικά να πληρώσουν 2 διανυκτερεύσεις στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ανεξάρτητα αν αγωνίστηκαν 1, 2 ή 3 μέρες. Αν συνυπολογίσουμε τους γονείς και συνοδούς μιλάμε για ένα σημαντικό τζίρο, μέρος του οποίου καρπώνεται η ΕΣΟ.

Ολα αυτά έχουν προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στο παρελθόν, όπως πέρυσι που το θέμα έφτασε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, ενώ σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και μέλη του ΔΣ της ΕΣΟ.

Τι έκανε γι' αυτά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Αντί να στηρίξει τον ερασιτεχνικό και σχολικό αθλητισμό, βάζει νέο λεπίδι στη χρηματοδότηση και χαιρετίζει τη μετατροπή του σε πεδίο επιχειρηματικής κερδοφορίας σε βάρος των οικογενειών.

Τελικά, αν εμπαιγμός και αντιλαϊκή πολιτική πάνε μαζί, ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί με αξιώσεις το χρυσό και στα δύο.


Νίκος ΣΕΡΕΤΑΚΗΣ
Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ