Τετάρτη 20 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»
Αντιμέτωποι με δολώματα και παγίδες οι εργαζόμενοι

Η εταιρεία προωθεί μειώσεις μισθών και εθελούσια έξοδο και η συνδικαλιστική πλειοψηφία απαντά με ...δημοψήφισμα

Αντιμέτωποι με τα δολώματα της εργοδοσίας και της παγίδες της εργοδοτικής πλειοψηφίας του σωματείου, βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα «Λιπάσματα Καβάλας» «ELFE» (πρώην ΒΦΛ). Ο σχεδιασμός της εταιρείας για μείωση του «υπέρογκου εργατικού κόστους», όπως αποκαλεί τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων, προχώρησε με μονομερή απόφαση και ήδη πολλοί εργαζόμενοι έλαβαν το ραβασάκι με courrier που τους ανακοινώνει τη νέα μισθολογική τους κατάσταση.

Ταυτόχρονα, η εργοδοσία διατείνεται ότι βάζει όριο για τις μειώσεις τα 1.500 ευρώ μεικτά και ότι κινδυνεύουν μόνο όσοι πληρώνονται περισσότερα. Για τους εργαζόμενους με πολλά χρόνια στην πλάτη τους, προωθεί «εθελούσια έξοδο» με τις αποζημιώσεις όμως υπολογισμένες με τους νέους κουτσουρεμένους μισθούς.

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, το ΔΣ του σωματείου καλεί σε Γενική Συνέλευση τους εργαζόμενους με μοναδικό σκοπό να επιλέξουν μέσα από κάλπη αν θέλουν τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης με την εργοδοσία (ΝΑΙ) ή την προσφυγή στη δικαστική οδό (ΟΧΙ). Δηλαδή, είτε να διαπραγματευτούν οι ίδιοι με την εργοδοσία τι θα χάσουν, είτε να κρεμάσουν τις ελπίδες τους στους «θεσμούς» του κράτους (ΟΜΕΔ, Δικαστήρια κ.λπ.).

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα Λιπάσματα καταγγέλλουν ότι το «δημοψήφισμα» είναι κάλπικο αφού «το ΝΑΙ οδηγεί σε διαπραγμάτευση με μειώσεις μισθών. Το ΟΧΙ στο ίδιο αποτέλεσμα, αφού θα αξιοποιηθεί όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο, κάτι που ήδη επικαλείται η εταιρεία για να μειώσει μισθούς, να πετσοκόψει επιδόματα, να καταργήσει την ΣΣΕ».

Καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να μην την παραπέμψουν στους εννιά του ΔΣ. Να κάνουν πέρα τις προτάσεις του ΔΣ, καθώς «παρά τις διενέξεις πλειοψηφίας - μειοψηφίας, την κρίσιμη ώρα συμπλέουν απορρίπτοντας την αγωνιστική - διεκδικητική λύση στα προβλήματά μας. Απορρίπτουν την ενεργό συμμετοχή όλου του προσωπικού στον αγώνα, που είναι τόσο απαραίτητος στην παρούσα φάση».

Καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν αποφάσεις για απεργιακή σύγκρουση με την εργοδοσία, με 24ωρη απεργία την Παρασκευή 22/4 και νέα Γενική Συνέλευση για κλιμάκωση του αγώνα. Να παλέψουν και να διεκδικήσουν: Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τους ίδιους όρους με την προηγούμενη, ως βάση για περαιτέρω αυξήσεις. Οχι στις ατομικές συμβάσεις. Οχι σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέλευση σήμερα στα «Ελληνικά Λιπάσματα» στην Καβάλα(2014-12-17 00:00:00.0)
Μειώσεις μισθών μέσω Ενωσης Προσώπων(2013-05-30 00:00:00.0)
Βάζει πλάτη στις «εθελούσιες»(2012-12-13 00:00:00.0)
Συμφώνησε στη μείωση των μισθών κατά 12%(2012-02-18 00:00:00.0)
Συμφώνησε στη μείωση των μισθών κατά 12%(2012-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ