Τετάρτη 20 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε κινητοποίηση οι καθαρίστριες

Σε συγκέντρωση αύριο, Πέμπτη, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Εσωτερικών καλούν τα Σωματεία Καθαριστριών Πειραιά, Μαγνησίας, Λάρισας, Χαλκίδας, η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστών - Καθαριστριών Σχολείων Αθήνας και το Συνδικάτο Καθαριστών - Καθαριστριών Αθήνας σε εργολαβικά συνεργεία. «Για να είναι καθαρά τα σχολεία πρέπει να υπάρχουν καθαρίστριες που να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες και να αμείβονται όπως τους αξίζει για τη δουλειά που κάνουν. Οχι με ψίχουλα», σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα τα σωματεία στην ανακοίνωσή τους.

Διεκδικούν μόνιμη δουλειά για τις εργαζόμενες που δουλεύουν για χρόνια με «συμβάσεις έργου» και απειλούνται με το τέλος κάθε χρονιάς να βρεθούν στην ανεργία. Εκφράζουν, επίσης, την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης να αναθέσει σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) την καθαριότητα των σχολείων, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε εργολάβους. Επίσης, παλεύουν για να παρθεί πίσω η μείωση κατά 10% στους πενιχρούς μισθούς των 200 και 300 ευρώ το μήνα και να καταβληθούν τις επόμενες μέρες τα δεδουλευμένα που οφείλονται.

Επίσης αύριο, στις 4 μ.μ., έχει οριστεί συνάντηση με τη διευθύνουσα σύμβουλο του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) στο υπουργείο Παιδείας, μετά από κινητοποίηση που έγινε τη Δευτέρα, μεταξύ άλλων και για να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στις καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ