Τετάρτη 20 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Δανείζουν» τους εργαζόμενους ο ένας στον άλλον

«Σύμβαση δανεισμού προσωπικού» καλούνται να υπογράψουν εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Αδελφοί Βερόπουλοι ΑΕΒΕ», με την οποία η εργοδότρια εταιρεία προχωρά στον «προσωρινό δανεισμό - παραχώρησή» τους στην εταιρεία «ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ». Οι συμβάσεις «δανεισμού» των εργαζομένων από τη μια εταιρεία στην άλλη έρχονται μετά την εξαγορά της «Βερόπουλος» από τη «ΜΕΤΡΟ».

Σύμφωνα με αυτές, για ένα χρονικό διάστημα δύο ετών, εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί στη «Βερόπουλος» «παραχωρούνται» για να καλύψουν κενές θέσεις στη «ΜΕΤΡΟ», με ό,τι αλλαγές συνεπάγεται αυτό στο χώρο εργασίας και στο ωράριό τους. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν τη «σύμβαση δανεισμού» και να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους. Υπενθυμίζει πως οι εργαζόμενοι στη «Βερόπουλος» πλήρωσαν τα προηγούμενα χρόνια την κερδοφορία του εργοδότη με «μειώσεις μισθών, απολύσεις, απληρωσιά, εντατικοποίηση μέχρι λιποθυμίας και όλα αυτά και με την υπογραφή του επιχειρησιακού, εργοδοτικού σωματείου».

«Για μια ακόμα φορά τη νύφη θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι», σχολιάζει ο Σύλλογος όσον αφορά την εξαγορά της μιας αλυσίδας σούπερ μάρκετ από την άλλη, και εξηγεί πως οι «συμβάσεις δανεισμού» αποτελούν ένα ακόμα χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα. «Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι οι εξαγορές - συγχωνεύσεις επιχειρήσεων γίνονται για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των εργοδοτών, αυτά τα κέρδη που είναι αποτέλεσμα των εξαντλητικών ωραρίων, των μειώσεων μισθών, της κατάργησης των δικαιωμάτων εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων», υπογραμμίζει ο Σύλλογος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ