Τρίτη 19 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα διαμαρτυρία για την απόλυση στην «ΕΛΛΑΚΤΩΡ»

Εξω από τα κεντρικά γραφεία του ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί μισθωτοί τεχνικοί. Πρόκειται για τη δεύτερη κινητοποίηση που γίνεται στα γραφεία του ομίλου, ενάντια στην απόλυση εργαζόμενης στη θυγατρική «BIOSAR», επειδή αρνήθηκε να υπογράψει την κατάπτυστη ατομική σύμβαση μίσθωσης υπηρεσιών την οποία της πρότεινε η εργοδοσία.

Στην κινητοποίηση, εκτός από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, συμμετείχε και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Υπενθυμίζουμε πως η ατομική σύμβαση μίσθωσης υπηρεσιών που προωθεί η εταιρεία στους εργαζόμενους, υπάγεται στο αγγλικό δίκαιο και περιέχει μια σειρά πρωτοφανείς όρους, ακόμα και για το άθλιο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων με «μπλοκάκι».

Σε συνάντηση που είχε την περασμένη Πέμπτη το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών με εκπροσώπους της εταιρείας, οι τελευταίοι αρνήθηκαν να ανακαλέσουν την απόλυση, ενώ την ίδια στάση κράτησαν και στη χτεσινή συνάντηση που είχαν με αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων.

Για το ζήτημα της απόλυσης και των πρωτοφανών όρων που περιλαμβάνει η συγκεκριμένη σύμβαση, έχει οριστεί τριμερής στις 11 Μάη. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι απαιτούν να οριστεί συνάντηση άμεσα και παράλληλα οργανώνουν τις επόμενες μέρες παρεμβάσεις, συνδυάζοντας τον αγώνα για την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης και την απόσυρση της απαράδεκτης σύμβασης με την προετοιμασία της 48ωρης απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ