Τρίτη 19 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαδήλωση στη Λέσβο, παράδοση βοήθειας στην Ημαθία

Εξω από το κέντρο κράτησης στη Μόρια

Eurokinissi

Εξω από το κέντρο κράτησης στη Μόρια
Με μια πορεία που έφτασε μέχρι την πύλη του κέντρου κράτησης στη Μόρια, εξέφρασαν την περασμένη Παρασκευή την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και μετανάστες εργαζόμενοι της Μυτιλήνης. Την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση πήρε το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, ενώ σε αυτή συμμετείχαν σωματεία και φορείς του νησιού. Μεταξύ αυτών, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης (μέλος της ΟΓΕ), ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, η ΕΛΜΕ Λέσβου, η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων - Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση, η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Θ. Ασλανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, που είναι η γενεσιουργός αιτία του προσφυγικού - μεταναστευτικού ρεύματος. Υπογράμμισε, ακόμα, την ανάγκη ενδυνάμωσης της γνήσιας αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, που παραμένουν και θα συνεχίσουν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Λέσβο, όπως και σε άλλα μέρη της Ελλαδας, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας Τουρκίας - ΕΕ, συμφωνίας που έχει τη βούλα και της ελληνικής κυβέρνησης. Φτάνοντας, τέλος, στη Μόρια, οι διαδηλωτές μοίρασαν στους πρόσφυγες, μέσα από τα συρματοπλέγματα, τη μεταφρασμένη ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου.

Το στρατόπεδο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας επισκέφτηκαν το πρωί της Κυριακής δυνάμεις του ΠΑΜΕ, όπου μοίρασαν είδη πρώτης ανάγκης στους περίπου 720 πρόσφυγες και μετανάστες, στους οποίους περιλαμβάνονται και πολλά μικρά παιδιά. Η βοήθεια που διένειμαν συγκεντρώθηκε από τις Επιτροπές Αγώνα Γερμανίας, αλλά και από τις τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ. Παράλληλα, μοίρασαν την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, ενώ με αφορμή την επίσκεψη στήθηκαν πολλά «πηγαδάκια» συζητήσεων για τις αιτίες ξεριζωμού αλλά και την ανάγκη κοινή πάλης απέναντι στην πολιτική που δημιουργεί την προσφυγιά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ